Tilbage til opskrifter

Rodfrugtråkost med avocado, sesam og lime

En asiatisk salat med nordisk islæt. Her forenes lime, koriander og sesam, med sæsonens rodfrugter, herunder gulerødder, persillerod og pastinak. Råkosten fungerer fint til asiatiske retter, såsom thai-fiskefrikadeller.

Sådan gør du

Skræl rodfrugterne, flæk dem, og snit dem i helt fine strimler, brug evt. en kartoffelskræller eller et mandolinjern, hvis du har. Halvér avocadoerne, skrab kødet ud, og skær det i tynde skiver, og vend så rodfrugter og avokado sammen – forsigtigt så de bløde avokadoer ikke smatter.

Rør limesaft, rapsolie, honning, salt og peber sammen til en dressing, og hæld den over råkosten, og vend godt rundt.

Rist sesamfrøene på en tør pande, så de får lidt farve, og drys sesam og plukkede korianderblade i råkosten.

Vend så råkosten rundt, anret den evt. på et fad, og server med det samme, alene eller som tilbehør.

Ingredienser

2 gulerødder
1 persillerod
1 pastinak
2 avocadoer
2 lime
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk akaciehonning
havsalt
friskkværnet peber
2 spsk sesam
½ bundt koriander