• Opskrift på pebernødder

Pebernødder – eller peberkager, som man tidligere kaldte dem – er blandt de danske kager, der kan spores længst tilbage i tiden. De er blevet bagt siden middelalderen. Og først fra engang i 1700-tallet har de forvandlet sig til et særligt juletidsbagværk, ellers har man smidt dem i ovnen året rundt. Ordet ’peberkager’ dækker ikke bare over kager med peber i, men over kager med alskens krydderier i, fordi ’at pebre’ forstås som at krydre i det hele taget.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rør smør og sukker godt sammen i en røreskål. Tilsæt æggene, et ad gangen, så de bliver optaget i smørret. Bland natron og krydderier i melet, og rør det i smør-æggeblandingen. Ælt det hele godt sammen til en fin og glat dej.

Rul dejen i fingertykke pølser på et melet bord, og skær dem i små stykker på ½-2 cm’s længde, alt efter hvor store eller små du vil have dine pebernødder. De hæver en del under bagningen, så hav det i baghovedet, når du triller derudad. Forvarm ovnen til 200˚C ved varmluft. Tril pebernødderne runde, og læg dem på bageplader med bagepapir – der skal en del til.

Bag pebernødderne i 10-15 minutter, til de er gyldne og lækre. Hold et vågent øje med dem – pludselig bliver de for mørke. Hiv pebernødderne ud af ovnen, og lad dem køle af på pladen på en bagerist.

Forsæt bageriet, til alle pebernødder er bagt og klar til at blive pakket i lufttætte beholdere. Pakket godt kan kagerne holde sig i flere uger, hvis ellers de får lov.

Tip

Du kan sagtens starte pebernøddebageriet i god tid ved at lave dejen, rulle den til pølser, og fryse dem et par uger i forvejen. Når du når til bagedagen, så tag den mængde dej ud, som du skal bruge, tø den op, skær den i ’nødder’, og bag løs!

Ingredienser

250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
2 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 ½ tsk kanel
2 knivspids hvid peber
500 g hvedemel

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme