• Opskrift på pebernødder

Pebernødder – eller peberkager, som man tidligere kaldte dem – er blandt de danske kager, der kan spores længst tilbage i tiden. De er blevet bagt siden middelalderen. Og først fra engang i 1700-tallet har de forvandlet sig til et særligt juletidsbagværk, ellers har man smidt dem i ovnen året rundt. Ordet ’peberkager’ dækker ikke bare over kager med peber i, men over kager med alskens krydderier i, fordi ’at pebre’ forstås som at krydre i det hele taget.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rør smør og sukker godt sammen i en røreskål. Tilsæt æggene, et ad gangen, så de bliver optaget i smørret. Bland natron og krydderier i melet, og rør det i smør-æggeblandingen. Ælt det hele godt sammen til en fin og glat dej.

Rul dejen i fingertykke pølser på et melet bord, og skær dem i små stykker på ½-2 cm’s længde, alt efter hvor store eller små du vil have dine pebernødder. De hæver en del under bagningen, så hav det i baghovedet, når du triller derudad. Forvarm ovnen til 200˚C ved varmluft. Tril pebernødderne runde, og læg dem på bageplader med bagepapir – der skal en del til.

Bag pebernødderne i 10-15 minutter, til de er gyldne og lækre. Hold et vågent øje med dem – pludselig bliver de for mørke. Hiv pebernødderne ud af ovnen, og lad dem køle af på pladen på en bagerist.

Forsæt bageriet, til alle pebernødder er bagt og klar til at blive pakket i lufttætte beholdere. Pakket godt kan kagerne holde sig i flere uger, hvis ellers de får lov.

Tip

Du kan sagtens starte pebernøddebageriet i god tid ved at lave dejen, rulle den til pølser, og fryse dem et par uger i forvejen. Når du når til bagedagen, så tag den mængde dej ud, som du skal bruge, tø den op, skær den i ’nødder’, og bag løs!

Ingredienser

250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
2 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 ½ tsk kanel
2 knivspids hvid peber
500 g hvedemel

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager