• Julekonfekt med appelsin og chokolade

Hjemmelavet syltet appelsinskal overtrykket med god mørk chokolade. Med sin parfumerede orangesmag og intense sødme er det slik for voksne, som fx kan bruges som julekonfekt. Uden overtræk er de syltede skaller fabelagtige som fyld i kager eller desserter. Begynd en dag eller to i forvejen.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Skyl appelsinerne, og skræl dem, så der kommer 3-4 stykker skal ud af hver appelsin.

Bring almindeligt postevand i kog i en stor gryde. Kom skallerne i, og lad dem koge i ca. 2 minutter. Hæld skallerne i en sigte. Kom nyt vand i gryden, og bring det i kog. Gentag kogningen som før, og kasser kogevandet.

Bring nu mineralvand, sukker og glukosesirup, flækket vaniljestang og -korn i kog. Tilsæt skallerne, og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Lad gryde og indhold afkøle helt. Du kan lade gryden stå på køkkenbordet eller stille gryden udenfor, hvis det er en mulighed.

Bring atter gryde og indhold i kog, og lad det koge i 1 minut. Afkøl igen. Metoden med at koge op og køle af over flere gange tillader appelsinskallerne at optage sukkeret på den mest fordelagtige måde. Gentag derefter hele processen: Kog i 5 minutter, afkøl, kog i 1 minut, afkøl.

Slut af med at lade skallerne trække i lagen natten over i køleskabet, så de sukres mest muligt.

Dag 2

Tag de syltede appelsinskaller op af sukkerlagen, og læg dem på et stykke bagepapir på en bagerist for at lade dem lufttøre i en time eller to alt efter temperatur - de skal ikke tørre helt ud.

Smelt og temperer chokoladen, og dyp appelsinskallerne i chokoladen. Lad chokoladen størkne på et stykke bagepapir, inden du pakker dine orangetter i en tætsluttende beholder - eller spiser dem. Holdbarheden er et par uger ved stuetemperatur.

Tip

Du ka nlave de lækreste syltede citronskaller ved at bruge samme fremgangsmåde. Prøv også at krydre lagen med stjerneanis og/eller sort peber.

Ingredienser

4 store usprøjtede citroner
5 dl mineralvand
250 g sukker
1 spsk glukosesirup (kan købes i velassorterede supermarkeder)
2 vaniljestang
400 g mørk chokolade (mindst 56% smeltet og tempereret)

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme