Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Giv kødet en grundig massage med de tørre krydderier og brun det herefter af i fedtstof på en glohed pande.

Placer kødet i en støbejernsgryde (en stegeso kan også bruges) og tilsæt fond. Skulle man have lyst, kan man fx tilsætte løg, porretoppe, grove grøntsager og urter for at intensivere smagen yderligere. Sæt låg gryden og stil den i ovnen 2-3 timer ved 150-160 C til kødet er mørt.

Rens imens kål og porre og snit det groft. Damp grøntsagerne i en smule vand og en klat smør i en gryde med låg. Lav en melbolle af smeltet smør og mel i en passende kasserolle. Sigt væden fra kødet og pisk det ind i melbollen sammen med sødmælk. Smag til med masser af grov sennep, citronsaft og naturligvis salt og peber. Vend det hele sammen og server.

Ingredienser

600 g kulmper af svineskank (alternativt grisekæber)
½ liter hønsefond
2 dl sødmælk
1 kg kål
600 g porrer
grov sennep
citronsaft
salt
peber

Rub til kødet

3 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk fennikel
½ tsk timian