Tilbage til opskrifter

Majs og ristet andelever med bagte løg, sennepssalater og solbærvinaigrette

  • Meyers salat

Andelever er utrolig delikat, hvis den steges ganske kort. Her med sommermoden majs, bagte løg og en syrligsød bærvinaigrette. Du kan lave dressingen med andre bær, f.eks. ribs eller aronia, som bliver mere og mere udbredte. Server den som en frokost eller en forret med godt brød.

Sådan gør du

Skær løgene – med skal – i kvarter, og vend dem med lidt solbæreddike og salt i et ovnfast fad. Bag løgene i ovnen ved 150° i 35-40 minutter, til de er møre og let karamelliserede. Tag evt. de bagte løg ud af skallerne.

Pak majskolberne ud af de grønne blade, og kog dem i saltet vand i 6-8 minutter. Lad dem køle af, og skær kornene af kolberne.

Læg sennepssalaterne i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Skyl solbærrene i koldt vand, og sigt vandet fra. Hak eller mos halvdelen groft, og rør dem med honning, finthakket hvidløg, ca. 3 spsk. solbæreddike og ¾ dl olivenolie, og smag til med salt og peber. Juster evt. med lidt ekstra honning.

Rist andeleveren på en varm pande i lige dele smør og olie. Den skal have 1½-2 minutter på hver side – det er vigtigt, den er rosa i midten. Krydr med salt og peber.

Vend nænsomt de bagte løg, majs, sennepssalater og de hele solbær med vinaigretten, og krydr med salt og peber. Anret med skiver af andelever, og server salaten.

Ingredienser

4 små løg , gerne nye med top
solbæreddike (eller anden bæreddike)
3 majskolber
2 håndfulde sennepssalater
75 g solbær
1 spsk honning
½ fed hvidløg
koldpresset olivenolie
200 g andelever
smør
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her