Sådan gør du
Gulerodspuré
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med koldt vand. Kog nu gulerødderne under låg, til de er møre. Det tager ca. 20-25 minutter. Du kan tjekke om de er klar ved at stikke en urtekniv i en af dem, kniven skal gerne gå let igennem.
Hæld nu vandet fra gulerødderne, men gem gulerodsvandet. Kom de kogte gulerødder i foodprocessoren sammen med smør, salt og saften fra halvdelen af citronen. Blend gulerødderne til en glat puré og smag til med yderlig citron og salt, hvis puréen mangler smag.
Æblemos
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Del æblerne i kvarte, befri dem for kernehus, og skær dem i grove tern.
Kom æblerne i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Kog æblerne ved svag varme under låg i 10-15 minutter, til de er møre.
Blend æblerne til en helt glat mos eller brug dem som en grov mos.
Daddelcreme
Skrab kornene ud af den halve vaniljestang. Kom dadler, smør, æblemost, salt og vanilje i en foodprocessor og kør det, til det bliver en cremet masse. Hvis du syntes cremen skal være mere lind, kan du hælde lidt mere æblemost ved.
Smag til med rigeligt citronsaft, til at give sødmen lidt kant.
Lyn grød
Kom havregrynene i en foodprocessor og kør dem kort, det må ikke blive til havremel. Stil havregrynene til side i en skål.
I den samme foodprocessor, køres dadler, abrikoser og græskarkerner, til det er grofthakket. Kom blandingen i en skål, så børnene selv kan tage ved bordet.
Kog en liter vand og fordel grynene i børnenes kopper eller skåle, sammen med en lille smule salt.
Nu kan du hælde det kogende vand over grynene og lade børnene selv røre deres havregrød og selv dossere deres fyld og topping.
Ingredienser
Gulerodspuré
500 g gulerødder
50 g smør
1 citron
salt
Æblemos
½ blade vaniljestang
6 æbler
½ dl vand
30 g sukker
Daddel creme
250 g dadler uden sten
15 g smør
2 ½ dl æblemost
1 knivspids salt
½ vaniljestang
1 citron
Lyn-grød
250 g havregryn
25 g tørret daddel
25 g tørret abrikos
25 g græskarkerner
Lidt salt