Tilbage til opskrifter

Koldrøget færøsk laks med grønkål, æble og urtecreme

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Råsyltede æbler

Rør eddike med fint salt og sukker. Skær de syrlige æbler i tynde fileter og vend dem med eddikelagen.

Boghvedeknas

Vend alle ingredienserne sammen, og fordel dem i jævne lag på en bageplade med bagepapir. Det må gerne være knoldet.

Bag ved 150 ° i ovn uden varmluft i 10-15 minutter eller til helt tørt og sprødt. Pakkes lufttæt, når det er helt afkølet. Opbevar det helt lufttæt og køligt.

Urtemayo

Skyl og afdryp persille og estragon. Pluk bladene fra stilkene. Kom persille og estragonbladene i en blender og hæld olien over. Blend for fuldt tryk til olien bliver varm, og farvestoffet i urterne frigives, 5-10 minutter alt efter blendertype. Sigt herefter olien gennem en finmasket sigte eller et klæde. Stil olien i køleskabet til den er helt kold.

Rør æggeblommer seje med salt. Tilsæt sennep og eddike. Pisk nu urteolien i lidt ad gangen til konsistensen er som en let mayonnaise. Smag til med sort peber og evt. lidt ekstra salt og eddike.

Servering

Pluk grønkål i mundrette stykker, endelig ikke for fint.

Fordel grønkål og æbler på tallerken eller fad. Arranger skiver af røget laks smukt ovenpå. Sæt små dutter af urtemayonnaise på fadet og drys med sprødt boghvedeknas.

Ingredienser

Råsyltede æbler

200 g syrlige æbler
1 dl æbleeddike
1 tsk fint salt
½ tsk sukker

Boghvedeknas

50 g hel boghvede
20 g hvide sesamfrø
10 g brunet smør
10 g vesterhavsost
lidt salt

Urtemayo

200 g bredbladet persille
100 g estragon
3 dl neutral olie
2 æggeblommer
½ tsk fint salt
½ tsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
friskkværnet peber

Desuden

400 g skivet røget laks
200 g grønkål