Tilbage til opskrifter

Intens chokoladekage

'Jeg bagte denne kage første gang som 18 årig, hvor jeg ledte efter chokoladekager uden mel. Den er meget hurtig at lave, den kan næsten ikke gå galt, og den smelter konfektagtigt på tungen, bare du ikke bager den for længe.'

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Forvarm oven til 175 ved varmluft. Smør springformen med smør, drys den med mel, og hæld overskydende mel ud. Pisk æggeblommer og rørsukker cremet og luftigt i en skål. Hak 300 g af chokoladen, og smelt den sammen med smør og piskefløde i en lille gryde over svag varme. Rør stille og roligt i blandingen med en gummidejskraber undervejs.

Pisk æggehviderne stive med salt i en anden skål. Hak de sidste 75 g chokolade, og bland dem med mandelmel, kanel og bagepulver i en tredje skål. Vend chokoladefløden i æggesnapsen med en gummidejskraber. Tilsæt mandel-/chokoladeblandingen, og vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i.

Hæld dejen i den klargjorte springform, og bag kagen i ca. 45 minutter, til den er hævet på midten og en smule sprukken i overfladen. Kagen skal kunne give efter, når du giver den et let fingertryk på midten, og stikker du en kødnål eller strikkepind i den, må der gerne være lidt ubagt dej, som hænger fast, når du hiver den op igen.

Server chokoladekagen lun eller stuetemperatur - den smager dejligt på bagedagen, men er også fin dagen efter. Kagelykken bliver bestemt ikke mindre, hvis du smider lidt bær og en skefuld flødeskum eller vaniljeis efter kagen.

Tip

Du kan også tilberede kagen med mælkechokolade. Jeg plejer så at skære sukkermængden ned med 50g og reducere smørmængden med 25g.

Ingredienser

4 æggeblomme
200 g lyst rørsukker
375 g mørk chokolade (mindst 66%)
75 g smør
5 spsk piskefløde
4 æggehvide
1 knivspids salt
5 spsk mandelmel
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
lidt smør og mel til formen

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her