Tilbage til opskrifter

Indisk tikka masala

  • Opskrift på tikka masala

Saucen danner hele fundamentet for denne ret, som er varm, cremet og med hakket mandler. Saucen bære præg af kardemomme, kommen, og gurkemeje, som giver den flotte farve. Der er moderat varme fra chili, bitterhed fra bukkehornsfrø og friskhed fra citronsaft.

Sådan gør du

Dagen før

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen til en ensartet masse. Vend kyllingen i marinaden, dæk kyllingen til og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen

Forvarm ovnen til 175˚.

Tag kyllingen op af marinaden og fordel stykkerne på en bradepande.

Bag kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175˚ til kyllingen har en kernetemperatur på 75˚.

Den overskydende saft fra bradepanden gemmes til saucen.

Sauce

Hakket løg og hvidløg sauteres i olivenolie i 10-15 minutter. Løgene skal være gyldne og helt møre.

Tilsæt ingefær og de tørrede krydderier og sautér i 10 minutter.

Tilsæt hakkede tomater, mandler, fløde, overskydende saft fra kyllingen, mælk og kog saucen igennem.

Tilsæt derefter de hakkede mandler og smag til med salt og citronsaft.

Servering

Serveres med naanbrød, ris og mangochutney. Toppes med ristede mandler og koriander.

Ingredienser

600 g udbenet kyllingeoverlår

Marinade

1 spsk frisk ingefær
3 fed hvidløg
½ bundt koriander
½ citron (saften)
2 spsk yoghurt
1 spsk rapsolie
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
2 tsk salt
2 tsk stødt chili
1 knivspids stødt peber
1 knivspids nellike
1 laurbærblad

Sauce

2 løg
½ spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 tsk stødt muskatnød
1 spsk stødt gurkemeje
½ tsk stødt kardemomme
1 knivspids stødt nellike
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chili
1 knivspids stødt bukkehornsfrø
50 g smuttede mandler
5 dl fløde
1 dl sødmælk
4 tsk salt
1 spsk sukker
½ citron (saft)