Tilbage til opskrifter

Honningkagesnitter

  • Honningsnitter

En florlet honningkagedej med en intens smag af honning. Det tykke lag chokolade og de duftende krydderier i selskab med en syrlig, grov æblekompot og en blød smørcreme går op i en højere enhed. Husk, at fordejen skal stå mindst 1 måned i køkkenskabet for at udvikle smag og danne grobund for, at snitterne får den rette saftighed og blødhed.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Fordej (laves 1 måned i forvejen)

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård – det er der ikke noget galt i. Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser (potasken) bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej

Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksalten ud heri indtil massen er lind. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommer og potaske i fordejen, tilsæt kanel, ingefær, nellike og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 minutter hvis det gøres i hånden og 6 minutter med røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og dernæst 3 minutter på fuld hastighed - stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt). Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du tilsætte et par ekstra skefulde vand. Kom dejen på et meldrysset bord. Del den i 4 stykker af ca. 270 g, og tril dem ud til aflange stykker i samme længde som din bageplade (ca. 30-35 cm). Beklæd to bageplader med bagepapir, kom en stang honningkage på hver plade og tryk dem lidt ned - de flyder ud når de bliver bagt og bliver ca. 10 cm brede. Bag en plade ad gangen ved 180° i ca. 12 minutter. Mærk, om honningkagestængerne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal stængerne bages længere. Lad stængerne køle af på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3-4 dage.

Æblekompot

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret, og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot, og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i en plastikbøtte med låg, og sæt den i køleskabet – her kan den holde sig 1 måned.

Smørcreme

Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en håndmikser. Pisk kun det, du skal bruge, for cremen bliver hurtigt harsk.

Samling af snitten

Tag 1 honningkagestang ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i 5 snitter. Så er der serveret!

Tip

Er der mere æblekompot, end du skal bruge til honningsnitterne, kan du bruge den på yoghurt, som dessert med mælk på, eller gemme den til næste omgang honningsnitter.

Ingredienser

Fordej

500 g almindelig fast honning (eller akaciehonning)
500 g hvedemel

Honningkagedej

2 æggeblomme
10 g hjortetaksalt
1000 g honningkagefordej (se ovenfor)
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æblekompot

500 g syrlige æble (f.eks. Belle de Boskoop)
250 g sukker
½ dl æbleeddike

Smørcreme

200 g blødt smør
200 g flormelis

Overtræk

200 g 70% chokolade


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager