Tilbage til opskrifter

Grøntsagsfad med ristede kantareller

Læg de tyndt skårne grøntsager lag på lag som en lasagne i denne grøntsagsret, som samles af en fyldig sellerisovs, der giver retten dét ekstra. De mange forskellige smage, sødlige selleri, bitre kål og friske squash, gør retten meget delikat. En rest er perfekt som tilbehør dagen efter til både kød og fisk. 

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Sellerisovs og samling

Tænd først oven på 150 grader og klargør alle grøntsagerne.

Skær sellerien i grove terninger, og kog dem i mælk i ca. 20 minutter til de er helt møre. Blend selleri og mælk med halvdelen af osten og revet muskatnød efter smag, og krydr med salt og peber.

Skræl og skyl alle grøntsagerne. Skær kartofler, squash og knoldselleri i helt tynde skiver, og pluk bladene af savoykålen. Snit løgene og hvidløgsfeddene fint, og steg så hvidløg og løg i rapsolie ved middel varme. Tilsæt spinaten, og lad det simre i 2 minutter. Smag til med eddike, salt og peber.

Smør et ildfast fad i passende størrelse. Læg først et lag kartofler i faget, dernæst sellerisovs, squash, kål og et lag af den sauterede spinat. Start forfra, og bliv ved til det hele er brugt. Riv resten af osten på toppen og bag fadet i 1,5 time ved 150 grader.

På toppen

Børst jord af svampene og nip det nederste af stokken af. Rist svampene gyldne på en meget varm pande i rapsolie. Skyl brøndkarsen og pluk det groveste af stilkene fra.

Spisetid

Vend brøndkarsen sammen med svampene, og server dem på toppen af fadet. Spis brød til. Er der en rest tilbage, kan den spises dagen efter.

Tip

Jo tyndere grøntsagerne bliver skåret, jo flottere og mere sammenhængende bliver retten.

Ingredienser

Sellerisovs

400 g knoldselleri
4 dl letmælk
50 g revet Vesterbotten eller anden fast ost 40%
muskatnød
salt og peber

Grøntsager

2 bagekartofler
1 squash
400 g knoldselleri
10 blade savojkål
1 løg
200 g spinat
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æblecidereddike

På toppen

200 g kantareller eller andre svampe
10 g rapsolie til stegning
1 bundt brøndkarse

groft brød

Find opskriften i Ny Nordisk Hverdagsmad


”Hvad skal vi lave til aftensmad”?

Har du oplevet, at du er blevet spurgt om dette – eller måske selv har spurgt din familie, kærester eller venner om dette? Vi kender det godt, og derfor har vi her samlet vores opskrifter på gode retter til aftensmaden, for at give dig ideer og inspiration, så du kan lave en nem og overskuelig aftensmad. Har du inviteret gæster til middag finder du også spændende inspiration og forslag til, hvad du kan servere. Orker du ikke selv at stå i køkkenet, kan du også bestille mad ud af huset hos Meyers. Vi leverer både en festlig buffet, en 3-retters menu men også uformel delemad

Inspiration til en nem og sund aftensmad

Gå på opdagelse i Meyers madunivers, hvor du finder opskrifter til at forny hverdagens aftensmåltider, eller en opskrift på en god gammel klassiker.

Aftensmadsidéer på alt fra hverdagsmad og børnevenlige retter

Her finder du et hav af nemme hverdagsretter på alt fra boller i karry til pandekager. Pandekager til aftensmad? Ja, du læste rigtigt. Vi har sunde madpandekager, som du kan spise og servere med god samvittighed. Blandt opskrifterne her på siden finder du en bred samling af muligheder til dit næste aftensmåltid. Vi har opskrifter med kød som fisk, kylling, mørbrad og bøffer, ligesom der er klassisk dansk mormormad samt billig og nem mad på under 30 minutter. Der er fokus på en god kombination af kulhydrater, proteiner og fedt, så du får en næringsrig aftensmad.