Sådan gør du
Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Tag 50 g kål fra til servering, og blancher resten af kålen i kogende vand tilsat salt i 2-3 minutter. Tag kålen op, og kom den direkte over i en skål med koldt vand, så kogningen stopper. Afdryp den blancherede kål i en sigte.
Kog bouillonen op i en gryde. Hak den blancherede grønkål groft, og kom den i en blender, overhæld den så med varm bouillon, og blend, til suppen er helt glat. Smag suppen til med fløde, salt, peber, og til sidst eddike. Det er vigtigt, at eddiken først kommer i lige inden servering, da suppen ellers vil miste sin flotte grønne farve. Hæld suppen tilbage i gryden.
Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær dem i små stykker. Snit den rå grønkål i tynde strimler, og kom både kål og æbler i suppen som garniture. Varm suppen igennem, og server den med godt brød til.
Ingredienser
1 l fjerkræbouillon
250 g ribbet grønkål
½ dl piskefløde
havsalt
Friskkværnet peber
3 spsk æbleeddike
2 danske æbler