Comfort food fra det østlige middelhav. En klassisk græsk moussaka laves med hakket kød, men her er en grøn udgave med masser af fylde. Det er slow food, men til gengæld smager den næsten endnu bedre genopvarmet i dagene efter. Moussakaen kan også fryses.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skær den ene aubergine i tern. Varm en god stor gryde op, og steg auberginen i godt med olivenolie, til den har fået lidt farve og begynder at blive mør – ca. 5-7 minutter. Hak både løg og hvidløg, kom det i gryden, og lad det stege, til løgene er gennemsigtige, men uden at hvidløget bliver branket. Kom tomatpuré i, og lad det stege et minuts tid. Tilsæt oregano, flåede tomater, kanelstang, vand/ bouillon og laurbærblade. Lad saucen simrekoge i 30 minutter. Smag til med salt og peber, og fisk laurbærbladene op.

Skær den anden aubergine på langs i skiver á ca. ½ cm i tykkelse. Skrub kartoflerne – lad dem beholde skrællen – og skær dem så tyndt, du kan, med en stor kniv eller på et mandolinjern (indstillet på ca. 3 mm). Drys aubergineskiver og kartofler med lidt salt, og vend dem med lidt olivenolie i en skål

Varm ovnen op til 175°. Læg et lag kartofler i bunden af et passende ovnfast fad, dæk kartoflerne helt med et lag aubergine-tomatsauce, og dernæst skiftevis aubergineskiver, aubergine-tomatsauce og kartofler. Slut af med et godt lag bechamelsauce og til allersidst revet ost.

Bag moussakaen i 45-50 minutter, og lad den så trække i mindst 10 minutter på køkkenbordet, inden du serverer den, gerne længere.

Tip

Aubergine-tomatsaucen her kan også bruges på pasta, som sauce i en vegetarlasagne eller som base for ovnbagte æg.

Ingredienser

2 auberginer
olivenolie til stegning
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
3 spsk oregano
2 dåser flåede tomater
1 kanelstang
1 l vand eller grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
salt og peber
4 bagekartofler

2 dl bechamelsauce
60 g fast ost

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her