Tilbage til opskrifter

Grillede hvide asparges med havesyre

Hvide asparges havner oftest i gryden, men de er også gode på grillen. Og hvis du virkelig vil nyde dem i sæsonen, så er der god grund til at prøve forskellige tilberedningsmåder af. Den cremede havesyredressing giver noget af den velafstemte fylde, der kendes fra den klassiske kombination af hvide asparges og mousselinesauce. Mousseline ville i øvrigt også fungere godt her.

Sådan gør du

Aspargesene

Skræl aspargesene med en kartoffelskræller fra lige under hovedet: Det gør du nemmest ved at lægge aspargesen fladt ned på et skærebræt. Vær grundig så alt det hårde, trevlede ydre kommer af. Skær de nederste par cm af.

Vend 10 af aspargesene med ganske lidt olie og lidt salt, og grill dem ved hård varme i 3-4 minutter på hver side, så de får en flot grillet overflade; hvis du ikke har gang i grillen, så brug en grillpande eller en almindelig pande. Skær de sidste 2 asparges i helt tynde stimler på langs på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand.

Havesyredressing

Kog ægget i 4 minutter. Pil ægget, og lad det køle af. Kom det i en blender sammen med citronsaft, havesyre og salt. Blend, til det er godt blandet, og tilsæt så olien lidt ad gangen, mens blenderen kører, til du har en tyk, ensartet dressing. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Salaten

Pluk og skyl syren i koldt vand. Slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke sammen med de rå aspargesstrimler. Vend syre og rå asparges med citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Fordel havesyredressing i bunden af et fad eller en skål, og anret de grillede asparges oven på. Top med syre og aspargesstrimler og evt. blomster, og slut af med et drys salt og peber.

Ingredienser

Asparges

12 store hvide asparges (ca. 600 g)
koldpresset olivenolie
havsalt

Havesyredressing

1 æg
1 tsk citronsaft
½ bundt havesyre
1 dl vindruekerneolie
½ tsk salt

Salaten

1 - 2 håndfulde rød skovsyre (evt. halvt rød, halvt grøn)
evt. 1 lille håndfuld fra den røde skovsyre eller andre spiselige blomster
2 spsk citronsaft
½ dl koldpresset olivenolie

Desuden

1 håndfuld Hvedebrødschips
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her