Sådan gør du
Bund
Kog kikærterne i 45-50 minutter. Kom dem i en foodprocessor sammen med revet hvidløg, kikærtemel, persilleblade, spidskommen, ærter, salt, olivenolie og æg. Blend til en grov fars. Smag til med peber. Kom farsen i et ovnfast fad, og bag det ovnen ved 175° i 35-40 minutter, mens du laver næste del af gratinen.
Top
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rist det igennem i et par minutter – smørbollen må godt tage lidt farve men ikke blive mørk. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Kog igennem i 5-6 minutter. Tilsæt halvdelen af osten, citronskal og muskatnød. Kom spinaten i kogende, saltet vand i 15 sekunder, så den falder sammen. Skyl den i koldt vand, og pres væden ud af den. Hak spinaten groft, og kom den i saucen. Smag saucen til med salt og peber, og fordel den over kikærte- farsen. Top med den sidste ost, grofthakkede oliven og rasp. Bag gratinen færdig ved 200° i 15 minutter, til den er let gylden og har en sprød overflade. Lad den hvile 5-10 minutter på køkkenbordet inden spisetid.
Ingredienser
Bund
200 g tørrede kikærter
1 fed hvidløg
2 spsk kikærtemel
2 håndfulde persilleblade
1 tsk stødt spidskommen
300 g grønne ærter (friske eller fra frost)
1 tsk salt
½ dl olivenolie
1 æg
peber
Top
50 smør
50 g hvedemel
½ liter sødmælk
150 g revet fast ost
skal af 1 usprøjtet citron
½ tsk friskrevet muskatnød
250 g frisk spinat (kan godt være babyspinat)
75 g sorte oliven , befriet for sten
1 håndfuld rasp