Tilbage til opskrifter

Gratineret kikærtefars med spinat, ærter og oliven

Denne lette gratin har to lag – en fast bund af saftig, krydret kikærtefars og en luftig top med spinat og oliven. Det er virkelig en smagsmættet sag, der kalder på en frisk grøn salat på siden.

Sådan gør du

Bund

Kog kikærterne i 45-50 minutter. Kom dem i en foodprocessor sammen med revet hvidløg, kikærtemel, persilleblade, spidskommen, ærter, salt, olivenolie og æg. Blend til en grov fars. Smag til med peber. Kom farsen i et ovnfast fad, og bag det ovnen ved 175° i 35-40 minutter, mens du laver næste del af gratinen.

Top

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rist det igennem i et par minutter – smørbollen må godt tage lidt farve men ikke blive mørk. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Kog igennem i 5-6 minutter. Tilsæt halvdelen af osten, citronskal og muskatnød. Kom spinaten i kogende, saltet vand i 15 sekunder, så den falder sammen. Skyl den i koldt vand, og pres væden ud af den. Hak spinaten groft, og kom den i saucen. Smag saucen til med salt og peber, og fordel den over kikærte- farsen. Top med den sidste ost, grofthakkede oliven og rasp. Bag gratinen færdig ved 200° i 15 minutter, til den er let gylden og har en sprød overflade. Lad den hvile 5-10 minutter på køkkenbordet inden spisetid.

Ingredienser

Bund

200 tørrede kikærter
1 fed hvidløg
2 spsk kikærtemel
2 håndfulde persilleblade
1 tsk stødt spidskommen
300 g grønne ærter (friske eller fra frost)
1 tsk salt
½ dl olivenolie
1 æg
peber

Top

50 smør
50 g hvedemel
½ liter sødmælk
150 g revet fast ost
skal af 1 usprøjtet citron
½ tsk friskrevet muskatnød
250 g frisk spinat (kan godt være babyspinat)
75 g sorte oliven , befriet for sten
1 håndfuld rasp

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her