Tilbage til opskrifter

Glutenfrit valnøddebrød med tranebær og birkes

Brødet her er bagt med naturligt glutenfri ingredienser – men er bestemt værd at bage, uanset om du kan tåle gluten eller ej. Tranebær og valnødder giver bund og sødme til brødet, der både fungerer under pålæg, men også som tilbehør til salater.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

ør havremel og rismel sammen med boghvedeflager, maizena, valnødder og tranebær i en skål, så du har det klar.

I en anden skål rører du gæren ud i vandet sammen med salt og melassesirup. Tilsæt loppefrøskaller, og pisk intensivt i 10-15 sekunder. Tilsæt straks melblandingen, imens du pisker dejen jævn og ensartet. Lad dejen hvile i 5-10 minutter, og vend den så ud på et let olieret bord. Form dejen til et aflangt brød, der passer til en rugbrødsform, og rul dejen i birkes. Kom dejen i en smurt form, og lad den hæve 20-30 % i volumen på køkkenbordet. Læg et klæde over, og sæt brødet i køleskabet natten over

Bag brødet direkte fra køleskabet ved 190° i 50-60 minutter, eller indtil det er 99° i centrum. Lad det køle af, inden du skærer i det.

Ingredienser

155 g glutenfrit havremel
75 g fuldkornsrismel
75 g boghvedeflager
40 g maizena
30 g valnødder
30 g tranebær
5 g gær
540 g vand
11 g salt
8 g melassesirup
23 g loppefrøskaller gerne FiberHusk
50 g blå birkes

Find opskriften i Meyers jul


Meyers jul

Bogen 'Meyers Jul' tager over 568 sider og gennem mere end 270 opskrifter denne elskede højtids traditioner, smage og madhåndværk under kærlig behandling. Alt det klassiske fra and, gås og flæskesteg til rødkålen og de brunede kartofler formidles med stor præcision og indlevelse.

I bogen præsenterer vi lokale klenodier som vendsysselsk grønlangkål og sønderjysk surrib side om side med julemad fra andre lande og vores fælles livretter i december. Også den grønne julemad, der fylder mere og mere på danske juleborde, bliver undersøgt med stor appetit.

 

 • Maden i december

  Meyers Jul

  Nyhed

  'Meyers Jul' er drømmen om alt det, vi skal bage, koge, stege og sætte til livs i juletiden sammen med dem, vi holder af. Enhver kan være med, alt imens også den rutinerede i et køkken går klogere og mere velforberedt til julens madlavning.

  Få et smugkig i bogen her

Målet med bogen er slet og ret at gøre din julemadlavning sjovere, rigere, lettere – og dermed mindre stressende – og selvfølgelig så velsmagende, som det overhovedet er muligt

Claus Meyer
 • Meyers Jul

  Opskrifter

  Karrymarinerede sild

  Denne alternative karrysild har lige så meget smag som sin cremede slægtning, men er noget lettere i det. Marinaden giver selve silden en flot gul farve, og marinaden er aromatisk, let syrlig og frisk. Bemærk, at sildene skal marinere i tre døgn for at få den flotte gule farve.

  Find opskrift
 • Meyers Jul

  Opskrifter

  Panerede og stegte persillerødder

  Saftige, faste og sprøde persillerødder i en servering, der iscenesætter persilleroden som et grønt alternativt til fiskefileten. Den er bestemt værd at prøve, uanset om man også spiser fisk.

  Find opskrift
 • Meyers Jul

  Opskrifter

  Honninghjerter

  Ingen jul uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det! Start fordejen op allerede først i november, så den kan nå at stå i køkkenskabet i en måned, inden du bager hjerterne. På den måde kan du allerede starte med at bage honninghjerter i begyndelsen af december som startskud på juleforberedelserne, for de kan sagtens holde sig lige til jul i køleskabet – hvis de får lov!

  Find opskrift
 • Print og klip ud

  Julepynt

  Klip-selv

  I bogen 'Meyers Jul' finder du den fineste julepynt, skabt af designer Christina Meyer Bengtsson. Hvis du ikke vil klippe i bogen, kan du finde pdf'er med skabelonerne herunder.
  Swipe og se de forskellige skabeloner.

 • Meyers jul

  Kræmmerhus

  Hent skabelon

  Download kræmmerhus
 • Meyers jul

  Kræmmerhus II

  Hent skabelon

  Download kræmmerhus
 • Meyers jul

  Julehjerte

  Hent skabelon

  Download julehjerte
 • Meyers jul

  Julestjerne

  Hent skabelon

  Download julestjerne

Se nogle af vores andre populære kogebøger