Tilbage til opskrifter

Fyldte svesker med marcipan og chokolade

  • Fyldte svesker med marcipan og chokolade

Fyldte, fanske svesker fyldt op med en skøn masse af daggamle chokoladebaserede tørkager, marcipan og paliné bundet sammen med armagnac-udblødte svesker. Sveskerne overtrækkes med en god mørk chokolade. Und dig selv at prøve dem, og begynd dagen før med at lade sveskerne til fyldet trække i armagnac.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Udblød sveskerne til fyldet et døgn i en skål med armagnac - bare lad dem stå på køkkenbordet.

Dag 2

Tag sveskerne op af armagnacen, lad dem dryppe af på et rent viskestykke, og udsten dem. Du behøver ikke at være gelinde med udsteningen, for sveskerne skal alligevel køres i smadder i en foodprocessor om lidt. Gem armagnacen.

Skær chokoladekagen i mindre stykker, og blend den sammen med sveskerne i en foodprocessor. Tilsæt armagnaclagen, vaniljekorn, marcipan, praliné og sukker, og kør til en tæt, sammenhængende masse.

Kom massen i en gryde, og lad den "tørre" på svagt blus under jævnlig omrøring, til den har konsistens som kransekagemasse. Lad den køle lidt af.

Udsten Agen-sveskerne forsigtigt. Det gøres lettest ved at føre stenen ud gennem svesken med den spidse ende forrest. Jeg plejer at lave et lille snit i den ene ende af hver sveske med en lille skarp kniv og forsigtigt klemme stenen ud.

Hæld fyldet i en engangspose, klip et hul, og fyld hver sveske, til den er spændstig og næsten brister. Læg sveskerne på et lille fad og stil dem køligt, mens chokoladen til overtræk gøres klar.

Smelt og temperer chokoladen, og dyp hver sveske halvt (i åbnings-enden) eller helt. Brug en chokoladedyppegaffel eller en almindelig gaffel, og sæt sveskerne af på en plade beklædt med bagepapir. Lad chokoladen størkne, inden du pakker de fyldte svesker i en tætsluttende beholder - eller spise dem.

Sveskerne holder sig fint i et par uger pakket i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Tip

Du kan i en snæver vending bruge udblødt hvidt brød til sveskefyldet i stedet for chokoladekage. Resultatet er dog en blødere og knapt så lækker og "chokoladet" masse. Udblød 200 g tørt hvidt brød uden skorpe i 4 dl sødmælk i 1/2 time, og vrid brødet fri for mælk, inden du smider det i foodprocessoren.

Ingredienser

Fyld

500 g svesker med sten
1 ½ dl armagnac
300 g daggammel chokoladekage
½ vaniljestang (kornene heraf)
100 g god marcipan (mindst 60% mandler - fx Summerbird 75%)
100 g praliné
150 g sukker

Desuden

500 g store, franske Agen svesker med sten
200 g mørk chokolade (66% - smeltet og tempereret)
1 Engangssprøjte

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager