Tilbage til opskrifter

Fyldt pasta med græskar og kål

Her er et måltid, du muligvis ikke kommer til at lave en travl hverdagsaften. Men kaster du dig ud i det – f.eks. som et fælles projekt med venner eller familie – er belønningen flotte silkebløde ravioli, der smager af meget mere end noget, du kan købe dig til. Du kan godt rulle pastadej ud med en rullepind eller en vinflaske, men det er noget lettere med en pastamaskine.

Sådan gør du

Pastadej

Lav en bunke af hvedemelet på et helt rent køkkenbord. Lav en fordybning i midten af melet. Slå begge æg ud i fordybningen, og drys en knivspids salt på æggene. Pisk æggene sammen med en gaffel uden at lave for meget rod i melet. Brug hænderne til lidt ad gangen at ælte melet ind i æggene, indtil alt melet er blandet med æg. Ælt nu dejen jævn og smidig med hænderne – det tager 5-10 minutter. Pak dejen godt ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne længere (du kan sagtens lave dejen dagen i forvejen).

Fyld

Halver græskarret, og fjern kernerne med en ske – læg den ene halvdel til side til tilbehør. Gnid det halve græskar godt ind i olie, kom det i et ovnfast fad, og bag det i ovnen ved 180° i ca. 30 minutter. Kom ricottaen i fadet, og bag videre i 25 minutter. Lad græskar og ricotta køle lidt af. Skrab det møre græskarkød ud, og bland det med den bagte ricotta. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Udrulning

Del pastadejen i fire lige store stykker – læg et viskestykke over dem. Tag et dejstykke ud, og kør det igennem pastamaskinen på indstillingen med den største afstand mellem rullerne. Efter hver gang skal du folde dejpladen ind over sig selv på midten og vende den en kvart omgang. Gentag et par gange, inden du gør afstanden en tak mindre. Kom lidt mel på bordet, hvis dejen klistrer. Forsæt, til den næsttyndeste indstilling, og kør kun én gang igennem på denne.

Fold et viskestykke ud på bordet, og strø det med hvedemel. Læg den første plade på viskestykket, fold det over dejen, og gå videre med næste dejklump.

Stik pastapladerne ud i din ønskede raviolistørrelse. Placer fyld på hver andet stykke med god plads til at lukke kanterne med et tilsvarende stykke dej. Læg et stykke dej ovenpå, og brug en gaffel til at lukke til med – vær omhyggelig med at presse luft ud undervejs. Lad raviolierne være dækket med viskestykke, mens du gør grøntsagerne klar.

Kog til allersidst raviolierne i spilkogende letsaltet vand i et par minutter (vent dog, til du har stegt grøntsagerne).

Grønt

Skær løgene i kvarter, og det andet halve græskar i små stykker. Steg begge dele i lidt olie – løgene skal have godt med farve på skærefladerne, så de lige får lidt farve. Del nu løgene i skaller, og rib grønkålen fra stokken, og bræk bladene i grove stykker. Steg det hele i et par minutter, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber, og til sidst lidt revet parmesan.

Kom de stegte grøntsager i en skål sammen med de friskkogte raviolier og top med parmesan, olivenolie, en smule salt og friskkværnet peber.

Ingredienser

Pastadej

200 g hvedemel
2 æg
1 knivspids salt

Fyld

1 butternutsquash (eller hokaidogræskar)
2 spsk olivenolie
100 g ricotta
½ citron
salt og peber

Desuden

3 grønkål
2 løg

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her

Praktisk information

Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.

Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:

Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.

Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.

Fra fredag d. 10. december 2021 skal alle kursister bære mundbind eller visir under vores kurser. Mundbind/visir må gerne tages af, når man sidder ned. 

Derudover skal der fremvises coronapas eller en negativ coronatest ved ankomst til kurset. 

Retningslinjerne for fremvisning af coronapas (for alle over 15 år): 

  • Hvis du er færdigvaccineret eller har fået første vaccinedosis for mindst 14 og højst 42 dage siden.
  • Hvis du har en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel eller en hurtigtest (antigentest), der er højst 48 timer gammel.
  • Hvis du tidligere har været smittet, vil dit coronapas være gyldigt fra 14 dage efter en positiv PCR-test og op til 6 måneder efter.

 

OBS! Kan én af disse ikke fremvises på kursusdagen, er det ikke muligt at få ombooket sit kursus til en anden dag. 

 

Vi gør naturligvis jævnligt og grundigt rent, desinficerer kontaktpunkter og sørger for let adgang til håndsprit og håndvask. Derudover har vi en kraftig udsugning, som er nyttig når der steges og bages, men også i forbindelse med andre partikler. 

Tøv ikke med at kontakte os, hvis der måtte være spørgsmål eller andet der forekommer uklart, så gør vi vores absolut bedste for at hjælpe.

Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.

Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem. 

Lær at lave pasta på italiensk manér

Pasta er blevet allemandseje mange steder verden over, og i Danmark har vi i den grad taget den italienske spise til os med pasta i kødsovs, lasagne og den højtelskede pasta med pesto. 

Der er dog ofte langt til den autentiske italienske friske pasta lavet med friske æg, mel af god kvalitet og vigtigst af alt: Masser af kærlighed. 

Dette lærer du på nærværende kursus, hvor vi går i dybden med to slags pasta - en med fyld og en uden - og du får naturligvis kendskab til alle processer bag, så du selv kan gå i køkkenet som en vaskeægte italiensk mama og kreere et vidunderligt måltid med pasta. 

Vi kommer også omkring risottoen, som kan laves i mange variationer og med god succes, hvis blot råvarer og tilberedning er de rette. Du bliver i stand til at udvælge de bedste risottoris og opnå den perfekte cremede konsistens, når vi sammen går til retten på teoretisk og i praksis i køkkenet. 

Tilsmagning kommer vi ikke udenom, og vi dykker ned i arbejdet med de fem grundsmage, så du bliver i stand til at skabe balancen mellem surt, sødt, salt, bitter og umami, som skal til i skabelsen af et velsmagende måltid. 

Kurset byder også på andre italienske klassikere, og vi afslutter naturligvis også med et sødt indslag. 

 

Find opskrift på spaghetti cabonara her

Er du blevet sulten efter mere med pasta, så kan du finde en opskrift på det syndigt gode spaghetti cabonara her:

https://meyers.dk/opskrifter/spaghetti-carbonara/p/72006/