Tilbage til opskrifter

Fastelavnsboller med remonce

Meyers bud på den gammeldags fastelavnsbolle af blød gærdej med en kerne af chokolade, vaniljecreme og remonce. Servér dem på dagen, når de stadig er lune.

Sådan gør du

Dej

Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken, til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt til en glat og lækker dej. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.

Fyld

Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål. Rør remoncen til den lige netop hænger sammen – overrører du den, risikerer du, at den skiller. Stil skålen med remonce til side.

Form

Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 45x30 cm, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, derefter en skefuld marcipanremonce og til sidst et lille stykke chokolade. Løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad, og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Bagning

Bag bollerne ved 200º i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad fastelavnsbollerne afkøle i ca. 10 minutter.

Pynt

Imens de køler, smeltes chokoladen i en skål over vandbad. Pynt bollerne med den smeltede chokolade. Så er der serveret!

Tip

I stedet for at pynte fastelavnsbollerne med smeltet chokolade, kan du pensle dem med lidt smeltet smør og dyppe dem i en skål med almindeligt, hvidt sukker, så det sætter sig fast – det giver en let knasende, berliner-agtig overflade.

Ingredienser

Dej

300 g smør
500 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk lys rørsukker
2 ½ dl mælk
40 g gær
2 mellemstore æg

Fyld

200 g vaniljecreme (se opskrift på Meyers.dk)
100 g god marcipan med mindst 60% mandler
60 g sukker
100 g blødt smør
50 g mørk chokolade

Pynt

100 g mørk chokolade

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her