Tilbage til opskrifter

Dampede muslinger med hvedeøl og nye porrer

  • Muslinger

En dansk variation af den franske klassiker, moules marinières. Her er vin skiftet ud med hvedeøl og æblecider. Retten serveres med små, nye, danske porrer.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Muslinger

Rengør muslingerne ved at skrubbe dem grundigt under koldt vand og fjerne skægget. Smid de muslinger væk, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen og dem, hvis skaller er gået i stykker.

Pil og hak løg, hvidløg og porre fint, og kom dem i en gryde med lidt smør. Sauter grønsagerne let, uden at de tager farve, tilsæt muslinger, og rør godt rundt.

Hæld cider og øl ved muslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 4-5 minutter, til de har åbnet sig. Kasser derefter muslinger, der ikke har åbnet sig.

Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og kog den op med fløde – lad den koge i ca. 5 minutter. Stil i mellemtiden muslingerne til side i gryden med låg over.

Nye porrer

Rens de små nye porrer ved at skære top og bund af og skylle dem grundigt i koldt vand.

Blancher så porrerne i kogende saltet vand, og vend dem herefter med hakket dild, cidereddike, koldpresset rapsolie, salt og peber til en frisk ”salat”.

Servering

Kom porrerne på toppen af muslingerne. Smag bouillonen til med salt, peber og evt. lidt frisk øl.

Hæld den over muslinger, og server straks med dejligt groft brød til at suge den gode muslingebouillon op med.

Ingredienser

Muslinger

2 kg limfjordsmusinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stor porre
15 g smør
½ bundt timian
1 dl cider eller syrlig æblemost
3 dl hvedeøl
½ dl piskefløde

Nye porrer

16 små nye porrer
½ bundt dild
1 spsk cidereddike
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
friskkværnet peber

Desuden

4 skiver brød (gerne surdej)

Find opskriften i Almanak

Find bogen her