Tilbage til opskrifter

Brown / Green Sprouted Moong Amti

Brown / Green Sprouted Moong Amti er en indisk gryderet, som minder meget om en klassisk dahl. Retten er sprængfyldt med proteiner, som kommer fra de lækre mungbønner. Det er dermed en godt bud på en eksotisk vegetar hverdagsret. Du kan bed fordel servere den sammen med ris og eventuelt også naanbrød.

Sådan gør du

Fremgangsmåde

Skyl 2,4 dl mungbønner under rindende vand. Læg i en skål og dæk med vand. Lad stå natten over, evt. tæt på en radiator, hvis det er vinter.

Den efterfølgende morgen: Vask bønnerne og kasser vandet. Bønnerne skal være fugtige. Lad stå yderligere en dag.

Dag 2: Spirerne er klar til at blive tilberedt.

2 spsk olie varmes i trykkogeren. 1 tsk dyvelsdræk tilsættes og svitses i et par sekunder. Tilsæt to løg i skiver og steg til de bliver lidt gennemsigtige. Lav en pasta af ingefær, koriander og chili i blenderen og tilsæt den til løgene. Tilsæt krydderierne og tamarindvandet. Pastaen tilsættes sammen med spirerne, steg til det er færdigt. Tilføj 2 tsk indisk rørsukker.

Dæk blandingen med vand, kog (3 whistles) på mellemvarme. Sluk blusset og lad trykket falde i trykkogeren, før du åbner. Der kan eventuelt tilsættes mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Tilsæt salt og evt. kokoscreme. Pynt med frisk koriander.

Ingredienser

Ingredienser

2 ⅖ dl mungbønner
2 tsk kokoscreme (kan udelades)
2 tsk tamarindvand - kan laves ved at koge tamarindfrugten i vand
1 tsk dyvelsdræk/asafoetida
2 tsk af en blanding af gurkemeje, chilipulver, stødt spidskommen og stødt koriander
2 tsk indisk rørsukker
2 løg i skiver
5 cm frisk ingefær
En halv frisk grøn chili
Friske koriander til pynt
2 spsk olie i god kvalitet, en type, der først oser ved høje temperaturer
Salt efter behov