Tilbage til opskrifter

Bagt kartoffel med cremet rygeost og stenbiderrogn

Stenbiderrogn er en fantastisk spise. I løbet af året kan man dog nemt komme til at glemme den, men kun fordi rognen er i sæson i forholdsvis kort tid. Derfor skal du også være hurtigt ude, hvis du skal nå at nyde den friske stenbiderrogn, der allerede i løbet af april måned tynder ud hos fiskehandleren. Her forenes stenbiderrognen i en let anretning med bagt kartoffel, cremet rygeost og friske urter.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Tænd ovnen og bag kartoflerne på et leje af groft salt ved 180° i ca. 1,5 time. Skær kartoflerne op på midten og fyld en skefuld rygeost i. Top med rogn, urter, salt og et vrid peber.

Ingredienser

4 mellemstore bagekartofler
1 rødløg
150 g stenbiderrogn
4 spsk rygeost 20 %
blandede friske urter
en smule salt
friskkværnet peber


Sæson opskrifter

For at kunne skabe retter der giver maksimalt udbytte på smag og konsistens ynder vi at bruge råvarer når de er i sæson. Her finder du alt fra vinterens simreretter, til sommerens salater, tærter med efterårets frugter og til når de første spæde grøntsager begynder at titte frem til foråret.