Tilbage til opskrifter

Æg i kokotte med kantereller og høost

Denne ret egner sig godt til en god start på dagen. Server æggene, mens de er lune, som en rigtig god brunchret eller til en lidt anderledes frokostservering.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Slå æggene ud et ad gangen, og tjek dem for friskhed. Tag 4 ovnfaste glas eller små skåle, smør dem med lidt olivenolie, og kom herefter 1 æg op i hvert glas. Krydr æggene med salt og peber, kom dem i ovnen ved 170°, og bag dem i ca. 10-12 min. indtil æggene er blevet faste, men stadig er bløde i midten. Rens kantarellerne med en børste, og skær rodenden af. Smelt smørret på en pande, og steg kantarellerne i 2-3 min. ved god varme, og krydr med salt og peber. Kom de stegte kantareller oven på de bagte æg. Riv eller høvl osten ud over, og drys til sidst med lidt frisk kørvel.

Ingredienser

4 æg
1 spsk olivenolie
havsalt og Friskkværnet peber
100 g kantareller
10 g smør
20 g høost eller comté
2 kørvel

Find opskriften i Almanak

Find bogen her