Tilbage til opskrifter

Æblekage med sirup og cider

Det særlige twist på denne delikate æblekage er, at æblerne marineres og marinaden koges ind til en tyk sirup, som dryppes på kagen til sidst. Server gerne kagen med flødeskum, en helt let en af slagsen! Start med at lave kagefyldet, da æblerne skal trække i ca. 15 minutter.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kagefyld

Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most, cider, vanilje og honning. Lad æblestykkerne trække i 10-15 minutter.

Kagedej

Hak hasselnødder fint og rør dem sammen med smør og sukker til en blød og cremet masse. Tilsæt æg, æggehvider og til sidst mel. Kom dejen i en smurt springform på 26 cm. Lad æblerne dryppe af og fordel dem på toppen af dejen – men gem lagen!

Bag kagen i ovnen ved 180° i 50-60 minutter. Hvis kagen hurtigt bliver mørk på toppen, så læg et stykke folie let over, og bag videre. Mens kagen bager, så kog lagen fra æblerne ind til en tyk sirup. Lad den færdigbagte kage køle lidt af, og dryp så æblesiruppen ud over den. Server æblekagen med let pisket fløde.

Tip

Kagen kan med stor fordel bages dagen før den skal spises, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.

Ingredienser

Kagefyld

1 ½ kg æbler (gråsten, fillipa eller guldborg)
1 dl æblemost
½ dl cider
½ vaniljestang
1 spsk honning (gerne fra æbleblomster)

Kagedej

375 g hasselnødder
375 g sukker
225 g smør
2 æg
2 æggehvider
75 g hvedemel

Tilbehør

1 dl fløde