Sådan gør du
Kagefyld
Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most, cider, vanilje og honning. Lad æblestykkerne trække i 10-15 minutter.
Kagedej
Hak hasselnødder fint og rør dem sammen med smør og sukker til en blød og cremet masse. Tilsæt æg, æggehvider og til sidst mel. Kom dejen i en smurt springform på 26 cm. Lad æblerne dryppe af og fordel dem på toppen af dejen – men gem lagen!
Bag kagen i ovnen ved 180° i 50-60 minutter. Hvis kagen hurtigt bliver mørk på toppen, så læg et stykke folie let over, og bag videre. Mens kagen bager, så kog lagen fra æblerne ind til en tyk sirup. Lad den færdigbagte kage køle lidt af, og dryp så æblesiruppen ud over den. Server æblekagen med let pisket fløde.
Ingredienser
Kagefyld
1 ½ kg æbler (gråsten, fillipa eller guldborg)
1 dl æblemost
½ dl cider
½ vaniljestang
1 spsk honning (gerne fra æbleblomster)
Kagedej
375 g hasselnødder
375 g sukker
225 g smør
2 æg
2 æggehvider
75 g hvedemel
Tilbehør
1 dl fløde