Mød en samarbejdspartner - MAC.FERMENTS

Mac.Ferments har siden 2021 produceret miso i Københavns Nordhavn. Mac.Ferments matcher vores bæredygtighedsprincipper med cirkularitet, reduktion af madspild og madkonservering i mange forskellige former. De tror på en mere bæredygtig fremtid, hvor fermenteret mad bliver en helt almindelig fødevare i køkkenet, ligesom grøntsager, fisk, kød og andre animalske produkter.

Mac.Ferments matcher vores bæredygtighedsprincipper med cirkularitet, reduktion af madspild og madkonservering i mange forskellige former. De vil inspirere og hjælpe befolkningen til at blive mere "bevidste forbrugere" ved at tage flere bæredygtige valg i hverdagen. Dette ved at give den almene borger mulighed for at tage den gastronomiske oplevelse med hjem i eget køkken. Her spiller især fermenteret mad og miso ind, da de opfylder behovet for den femte smag, nemlig umami.

Mac.Ferments' miso giver umamismag til vores vegetariske cateringmenuer - f.eks. til flere af retterne i vores tapas. Tryk HER for at læse mere om vores vegetariske tapascatering.

 

Hvad er miso?

Misopasta er et forenklet produkt med blot tre ingredienser: bønner, korn og salt. Miso har sin oprindelse fra Japan, hvor bestemte regioner havde sine præferencer for tre typer af miso: kome (baseret på ris), mugi (baseret på byg) eller hatcho (baseret på sojabønne). Inden for de tre kategorier er der flere forskellige varianter fordelt i mindst 12 hovedtyper af miso. De mange forskellige varianter af miso er baseret på tilberedningen af bønnerne, specifikke forhold mellem ingredienserne, og hvor lang tid kombinationen gæres. De tre faktorer har indflydelse på de forskellige misopastas smag, farve og ikke mindst aroma.

Misopasta bruges til at tilføre maden en fyldig smag af umami og kan erstatte den klassiske bouillon. Som bonus får man ved at bruge miso masser af proteiner, fibre, vitaminer og mineraler.

Vidste du, at mindst 30% af den mad, vi indtager, er fermenteret? Ofte er vi ikke klar over, at basisprodukter har gennemgået en mikrobiel transformation for at blive til for eksempel ost, kaffe, øl eller eddike.

 • Middagen på årets sidste aften

  Nytårsmenu

  Vegetarisk menu fuld af smag

  I år bruger vi miso i vores vegetariske nytårsmenu, hvor den bidrager med umami i forretten, som er en jordskokkebisque. Bisquen får desuden fylde af røgede bønner, morkler, grønne peberkorn og confiterede, syltet glaskål og friske urter fra Nabofarm.

  Blev du nysgerrig på, hvad vi ellers tilbyder til nytårsaften, kan du læse mere ved at trykke på knappen.

  Læs mere om nytårsmenuen

Læs mere om Mac.Ferments

Mac.Ferments arbejder for at fremme lokalitet, cirkularitet og respektfuld behandling af naturens ressourcer.

Læs hele deres manifest her: https://macferments.com/manifesto/