Madmagasiner som inspiration til de offentlige køkkener
Meyers Madhus har udviklet tre nye madmagasiner til køkkenpersonalet på madskolerne, plejehjem og sociale tilbud i Københavns Kommune. Opskrifterne tager udgangspunkt i de respektive målgrupper og er tilpasset den dagligdag og de spisefælleskaber, der udspiller sig hhv. blandt borgerne på plejehjem og sociale tilbud og hos eleverne på Madskolerne.
*
Magasinerne rummer hver 28 nye opskrifter fordelt på de fire sæsoner og viden og nyttige tips om sæsonens råvarer. På den måde er det tanken, at opskrifterne skal vække nysgerrigheden til at bruge asparges i foråret og æbler i efteråret, så køkkenpersonalet bruger råvarerne, når de smager bedst – og har den største kulinariske kvalitet. Desuden tilbyder madmagasinerne lærerige råvaretemaer - i vintermagasinet kan man f.eks. læse om, hvordan man får det bedste ud af de forskellige kåltyper, og at man kan få mere smag i sine bælgfrugter, hvis man koger dem med suppeurter.
Opskrifterne er desuden tilgængelige i den digitale opskriftsamling madopskrifter.kk.dk med knap 900 klimavenlige opskrifter, som Meyers Madhus udviklede til offentlige køkkener i Københavns Kommune i 2021.
Sæsonmagasinerne udkommer til alle Madskoler, plejehjem og sociale tilbud i Københavns Kommune i februar 2024.
> Læs KBH mad til madskolerne <
> Læs KBH mad til plejehjem og midlertidige døgnophold <
> Læs KBH mad til sociale tilbud <