Kantine og café hos Pension Danmark certificeret med Svanemærket

I sommeren 2023 er både kantinen og den nye café Otium hos Pension Danmark blevet certificeret med Svanemærket, og vi har nu seks kantiner med Nordens officielle miljømærke.

I 2007 indgik vi sammen med Pension Danmark et partnerskab om driften af pensionsselskabets kantine, og gennem de sidste 7 år har køkkenchef Maurice Khayam stået i spidsen for køkkenet med fokus på at forene velsmag og værtskab med innovation og omtanke for klima og miljø:

”Hver dag går vi på arbejde med ambitionen at skabe dejlige spiseoplevelser og samtidig have fokus på madspild, miljø og vores forbrug af vand og energi. For os går disse ambitioner hånd i hånd, og derfor er vi virkelig glade for at blive certificeret med Svanemærket, for det er et mærke, som viser, hvad vi står for, og som gæsterne genkender”.

En holistisk certificering til et aktivt miljøarbejde

For at opnå certificeringen skal et spisested leve op til en række strenge krav til energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb for at reducere miljø- og klimabelastningen:

”Det er glædeligt, at Meyers nu har fået certificeret deres kantine hos Pension Danmark med Svanemærket og dermed er oppe på seks svanemærkede kantiner. Det vidner om et aktivt miljøarbejde. Svanemærket ser på hele processen – både på den mad, der bliver serveret, og den samlede drift. På den måde er Svanemærket et stærkt redskab til at reducere den samlede miljø- og klimabelastning,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Driftsdirektør i Meyers, Liselotte Lybæk, er ligeledes glad for den seneste certificering, der gives næsten samtidig med at kantinen på Pension Danmark har opnået en ISO 14001-certificering for at leve op til ISO-standardens krav på miljøområdet:

”At Maurice og teamet i Pension Danmark opnår begge certificeringer understreger vores fokus på miljømæssig ansvarlighed. Og vi er stolte over at opnå både Svanemærket og certificeringen med ISO 14001, fordi de begge - og hver især - viser, hvordan vi arbejder for at nå de målsætninger, vi har sat i vores bæredygtighedsstrategi indenfor bl.a. miljø, økologi og råvarer”, slutter driftsdirektør Liselotte Lybæk.

Fakta om Svanemærket

Svanemærket er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Målet er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor har Svanemærket en holistisk tilgang og evaluerer miljøpåvirkningen i alle relevante faser af et produkts livscyklus. Svanemærket sætter ambitiøse krav til miljø, klima og kemikalier – og altid med stort fokus på biodiversitet, sundhed og cirkulær økonomi. Svanemærket er Nordens officielle miljømærke, og hele ni ud af ti nordiske forbrugere kender mærket.

Fakta om svanemærkede spisesteder

Et svanemærket spisested arbejder aktivt med at reducere sit forbrug af ressourcer og optimere driften. Det gavner både miljø og klima. Her kan du se nogle af de kendetegn, der er ved et svanemærket spisested:

· Fremmer mad med lav miljø- og klimabelastning
· Serverer en høj andel økologisk mad og drikke
· Serverer minimum en vegetarisk ret til frokost og middag
· Kildesorterer affald og forebygger madspild
· Undgår engangsartikler til daglig servering
· Begrænser brug af uønskede kemikalier
· Begrænser forbruget af energi og vand
· Oplærer medarbejdere i miljøarbejdet