Nu er vores økologiske bælgfrugter til bestilling

Nu tilbyder vi vores egne, danske bælgfrugter i 5 kilos poser

Vi vil bringe bælgfrugterne tilbage i den danske muld – og den danske madkultur. Derfor har vi indgået direkte samarbejde med danske producenter og landmænd som Susanne Hovmand fra Lolland, Ebbe Moestrup fra Randers, Foods Bornholm og og flere til.

Som noget nyt kan vi nu tilbyde muligheden for at bestille vores egne danske og økologiske bælgfrugter i 5 kg. poser - og samtidig lancerer vi også to nye linser; Belugalinser og Gotlandslinser.

 

Vores bælgfrugter kan købes hos landets førende grossister samt udvalgte Meny butikker.

For yderligere spørgsmål kan du skrive til foodservice@meyers.dk

  • Bælgfrugter

    Lollandske rosiner

    Danske, økologiske gråærter

    SMAG OG ANVENDELSE: Ærterne har en fyldig og delikat ærtesmag med god kogefasthed, og tilberedes de med f.eks. suppeurter får man en forrygende bouillon. Velegnet i ærtesupper, sammenkogte gryderetter, lune salater eller som puré.

    AVLER: Susanne Hovmand fra Knuthenlund, der i næsten et årti har opformeret ud fra et meget sparsomt såsædsmateriale.

    DYRKNINGSSTED: Lolland.

    DYRKNINGSFORM: Økologisk i samdyrkning med havre.

    KULTURAFGRØDE: Er både at finde på Plantenyhedsnævnets liste over bevaringsværdige sorter samt optaget i Slow Foods ’Arca del Gusto’ – en optegnelse med ekstraordinære vigtige afgrøder for klodens natur, historie og traditioner.

  • Bælgfrugter

    Siriusærter

    Økologiske ærter

    AVLER: Dyrket i samarbejde med Hornsyld Købmandsgård og avlere på Nordvestsjælland.

    DYRKNING: Dyrket økologisk delvist sammen med enten havre eller byg i Nordvestsjælland.

    HISTORIE: Siriusærter har godt og vel et halvt århundred på bagen som udsået markært. De har primært fungeret som en funktionel grøngødning, dvs. tilført jorden essentielt kulstof samt fikseret lige så vigtigt nitrogen, men værdsættes nu også for deres alsidige kulinariske egenskaber.

    SMAG OG ANVENDELSE: Ærterne er kendetegnet ved en virkelig fin ærtesmag og glimrende kogefasthed. Oplagt i stort set alle de sammenhænge, hvor kikærten normalt er at finde.

  • Bælgfrugter

    Gule flækærter

    Økologiske ærter

    AVLER: Dyrket i samarbejde med Muld Lolland-Falster, et lokalt netværk med repræsentanter fra hele værdikæden.

    DYRKNING: Dyrket økologisk som en del af sædskiftet på Lolland-Falster.

    HISTORIE: Flækærter af sorten Lapony er en såkaldt vinterært. Den afskallede og flækkede version af ærter, den traditionelle gule ært, er muligvis den eneste overlever i bred kommerciel handel fra den danske ærtehistorie, og suppen gule ærter er et glimrende bud på indbegrebet af dansk søbemad.

    SMAG OG ANVENDELSE: Et godt udgangspunkt for det brede spænd mellem flækærtehummus, pakistansk chana dal, falafler, i kolde salater eller naturligvis som gul ærtesuppe.

  • Bælgfrugter

    Belugalinser

    Økologiske linser

    AVLER: Dyrket i samarbejde med Foods Bornholm, en sammenslutning af gårde på Bornholm, der arbejder
    indgående med planteavl.

    DYRKNING: Dyrket økologisk som en del af sædskiftet på Bornholm.

    SMAG OG ANVENDELSE: Belugalinserne er en yderst delikat linse med god kogefasthed og har en glimrende evne til at absorbere smagsgivere. Brug til beluga-bolo, som marineret indslag i måltidssalater eller i svampestuvninger.

    KOGNING: Skyl linserne i koldt vand, og kog dem med en smule salt i 30-35 minutter, eller til de er møre, men ikke udkogte.

  • Bælgfrugter

    Gotlands linser

    Økologiske linser

    AVLER: Dyrket af Esben Moestrup, Enghaven Økologi nordøst for Randers.

    DYRKNING: Dyrket økologisk i samdyrkning med havre.

    HISTORIE: Gotlandslinserne var helt frem til 1800-tallets afslutning en fast afgrøde på de gotlandske gårde, hvor den har været et yderst afholdt bidrag til den daglige husmandskost.

    SMAG OG ANVENDELSE: Den gotlandske linse har en fyldig og næsten nøddeagtig smag, og holder formen ved selv længere tilberedninger. Det gør den særligt velegnet i supper, i variationer af daal, men også som udgangspunkt for mere cremede og smagsmættede linseottoer. Linsen kan sågar males til mel og bruges i alt fra pandekager til dosa.

    KOGNING: Koges i rigeligt vand i ca. 30-35 minutter, eller til de er møre men ikke udkogte.

  • Bælgfrugter

    Brunært fra Nakskov

    Danske, økologiske gråærter

    AVLER: Susanne Hovmand fra Knuthenlund på Lolland.

    DYRKNING: Rendyrket økologisk på Lolland.

    HISTORIE: Brunært fra Nakskov er både at finde på Plantenyhedsnævnets liste over bevaringsværdige sorter, samt optaget i Slow Foods ’Arca del Gusto’ – en optegnelse med ekstraordinære vigtige afgrøder for klodens natur, historie og traditioner.

    SMAG OG ANVENDELSE: Ærterne har en fyldig og delikat ærtesmag med god kogefasthed. Tilberedes de med f.eks.
    suppeurter, får man en forrygende bouillon.

  • Bælgfrugter

    ÆRT ETC

    Markedsplads og tænketank

    Markedsplads og åben tænketank etableret med det formål at genskabe traditionen for at dyrke og spise bælgfrugter i Norden. Initiativet drives af Jonas Astrup i Meyers Madhus i samspil med ressourcepersoner i Meyers og samarbejdspartnere udenfor virksomheden.

    Læs mere