Bage-nørderi
Indimellem får de fleste af os en ustyrlig trang til en duftende kanelsnurre, en blød og saftig tebolle eller et stykke kanelbrød med en remonce af marcipan og kanel, der bare smelter på tungen. Bløddeje eller smørdeje, som vi bruger til det bløde brød, er fornøjelige at arbejde med. Det sidste, du ælter ind i dejen, er smørret, og når dejen så har hvilet, skal den udrulles, foldes og formes til det bagværk, du vil lave.
Gær
I bløddejene bruger vi mere gær end i vores andre deje, og da vi kun bruger almindeligt hvedemel, behøver hævetiden ikke at være særlig lang. Imidlertid er en lidt længere hævetid end sædvanligt med til at give hveder, ambrosia og kringle den fyldige, sødmefulde smag, som får børn til at bede om et stykke mere og voksne til at spørge om opskriften. Og så kan du endvidere forberede dejen dagen før, du skal bruge den.
Smør
Smør giver først og fremmest en fantastisk smag til dit bagværk og bidrager til en smuk, gylden farve. Men det er også med til, at du får et mørt og saftigt bagværk.
Lav rigeligt!
Hvis du skal lave en kæmpeportion kanelsnurrer til en festlig anledning, kan du ælte og forme snurrerne dagen i forvejen, og lade dem stå i køleskabet natten over. Tag dem ud af køleskabet og lad dem hæve færdig på køkkenbordet, inden du bager dem. Du kan også fryse de ubagte kanelsnurrer ned, hvis du gerne vil lave dem længere tid i forvejen eller bare have dem på lager.