Sådan gør du
Kom grofthakket løg og hvidløg i et glas, der passer til din stavblender. Blend til en fin løgpuré, og kom denne i en mellemstor gryde sammen med karrypulver og smør eller olie. Rist ved lav varme i 5-6 minutter, til løgpuréen reducerer en smule. Tilsæt flåede tomater, grøntsagsbouillon og fløde, og simrekog i 10-12 minutter.
Varm en pande op med en sjat olie, til den er meget varm, og rist champignoner skåret i halve eller tykke skiver i 3-4 minutter, til de får lidt farve. Krydr med lidt salt, og kom dem i saucen sammen med optøet spinat, som du lige har presset mellem hænderne over håndvasken. Hvis du bruger frisk spinat, skal den bare i, som den er. Kog igennem i et minuts tid, og smag så til med limesaft, salt og peber. Vend ramsløgene i gryden, og servér.
Ingredienser
2 løg
4 fed hvidløg
4 spsk karrypulver
50 g smør eller olie
200 g flåede tomater
6 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
500 g champignon
300 g spinat (frossen helbladet spinat, optøet eller babyspinat)
3 spsk limesaft (fra 2-3 limefrugter)
Salt og peber
2 håndfulde ramsløgsblade