• Stenbiderrogn

Frisk og let anretning med stenbiderrogn, kartoffelrøsti og tykmælksdressing. Fin forret velegnet til at imponere selskabet.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Smag på rognen – måske behøver den salt, måske har den allerede fået. Sæt rognen i køleskabet indtil servering.

Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres al væden ud af kar­toflerne, og kom dem herefter i en skål. Krydr kartoflerne godt med salt, peber, hakket hvidløg og timian.

Varm en lille pande op (på ca. 15-­18 cm i diameter, og her er det vigtigt at bruge en slip­let­pande, så du er sikker på, at røstien slipper). Kom olien på panden, og herefter den revne kartoffel, og pres det godt sammen til en kartoffelpandekage. Steg røstien i ca. 5 minutter på den ene side over medium varme, så den bliver gylden og sprød, vend den så rundt ved hjælp af en tallerken eller et grydelåg, og steg den i 5 minutter på den anden side.

Sæt røstien i ovnen ved 200°, og steg den videre der i 10-­15 minutter, så den bliver helt gennembagt. Tag røstien ud, og skær den i 4 pæne stykker.

Rør tykmælken med eddike, sukker, salt og peber til en frisk dressing, og vend masser af klippet karse ned i den. Anret den lune kartoffelrøsti på 4 tallerkener, og kom rogn på toppen. Spis med tykmælksdressing til at dryppe over.

Ingredienser

Stenbiderrogn

300 g stenbiderrogn (renset for hinder)
Havsalt

Kartoffelrøsti

5 bagekartofler
Havsalt
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg
4 kviste timian
2 spsk rapsolie

Dressing

2 dl tykmælk
2 spsk cidereddike
1 spsk sukker
1 spsk Havsalt
1 spsk Friskkværnet peber
1 bakke karse

Find opskriften i Almanak

Find bogen her