• Stenbiderrogn

Frisk og let anretning med stenbiderrogn, kartoffelrøsti og tykmælksdressing. Fin forret velegnet til at imponere selskabet.

Sådan gør du

Smag på rognen – måske behøver den salt, måske har den allerede fået. Sæt rognen i køleskabet indtil servering.

Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres al væden ud af kar­toflerne, og kom dem herefter i en skål. Krydr kartoflerne godt med salt, peber, hakket hvidløg og timian.

Varm en lille pande op (på ca. 15-­18 cm i diameter, og her er det vigtigt at bruge en slip­let­pande, så du er sikker på, at røstien slipper). Kom olien på panden, og herefter den revne kartoffel, og pres det godt sammen til en kartoffelpandekage. Steg røstien i ca. 5 minutter på den ene side over medium varme, så den bliver gylden og sprød, vend den så rundt ved hjælp af en tallerken eller et grydelåg, og steg den i 5 minutter på den anden side.

Sæt røstien i ovnen ved 200°, og steg den videre der i 10-­15 minutter, så den bliver helt gennembagt. Tag røstien ud, og skær den i 4 pæne stykker.

Rør tykmælken med eddike, sukker, salt og peber til en frisk dressing, og vend masser af klippet karse ned i den. Anret den lune kartoffelrøsti på 4 tallerkener, og kom rogn på toppen. Spis med tykmælksdressing til at dryppe over.

Ingredienser

Stenbiderrogn

300 g stenbiderrogn (renset for hinder)
Havsalt

Kartoffelrøsti

5 bagekartofler
Havsalt
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg
4 kviste timian
2 spsk rapsolie

Dressing

2 dl tykmælk
2 spsk cidereddike
1 spsk sukker
1 spsk Havsalt
1 spsk Friskkværnet peber
1 bakke karse

Find opskriften i Almanak

Find bogen her