Tilbage til opskrifter

Sprøde jordskokker med stegte æbler, løg og gremolata

En grøn fortolkning af æbleflæsk, hvor jordskokker agerer sprødt flæsk, og gremolata giver karakter og friskhed – masser af smag uden julegris. Tilberedningen af jordskokker i tre stadier giver en både saftig, sprød og behageligt sej konsistens.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skrub jordskokkerne grundigt under rindende vand. Brug en stålsvamp, det er effektivt – det er vigtigt, at jordskokkerne beholder skrællen. Læg halvdelen af jordskokkerne i et ovnfast fad, vend dem med lidt olie, og krydr med salt. Bag ved 185° i 35-40 minutter, sænk derefter temperaturen til 100°, halvér jordskokkerne, og stil dem tilbage i ovnen til dehydrering i 1 times tid (halvanden, hvis jordskokkerne er meget store).

Skræl de øvrige jordskokker. Fjern kernehuset fra det ene æble, og skær det i småtern. Kom begge dele i en lille gryde, dæk med vand, og kog i 20-25 minutter, indtil jordskokkerne er helt møre. Sigt vandet fra, og rør jordskokker og æbler til mos sammen med lidt æbleeddike. Smag til med salt og peber.

Varm en pande op til mellem varme, tilsæt olivenolie, og steg de halve, bagte jordskokker med skærefladen nedad. De skal være helt sprøde – det tager 3-4 minutter. Krydr med salt. Tag jordskokkerne af panden, og rist først snittet løg et par minutter, og derefter det sidste æble skåret i både. Krydr med salt, peber og lidt sukker. Rist videre i 3-4 minutter, indtil løg og æbler har fået farve og er let møre.

Fordel jordskokke-æblemosen på et fad, og top med de lune bagte og stegte jordskokker, løg og æbler og endelig hakket persille, revet citronskal og finthakket rødløg.

Ingredienser

800 g jordskokker
3 spsk olivenolie
salt
2 æbler
1 tsk æblecidereddike
friskkværnet peber
olivenolie til stegning
et nip sukker
1 løg
2 håndfulde kruspersille
1 skal fra usprøjtet citron
½ rødløg

Find opskriften i Meyers jul