Tilbage til opskrifter

Skindstegt sandart med hvidvinssauce

En af de allerbedste fisk fra vores ferske vande er sandarten, og den er ideel til skindstegning. Sammen med en enkel hvidvinssauce og en frisk korn- og kålsalat, har du et skønt måltid.

Sådan gør du

Hvidvinssauce

Pil løget, og skær det i mindre stykker. Pluk dilden og sæt bladene til side – de skal bruges senere. Kom hvidvin, dildstilke, eddike, løg, timian og laurbærblade i en gryde, og lad det koge ind til ca. 1 ½ dl. Sigt saucen. Lige inden servering, pisk saucen op med smørret, og smag til med salt og peber.

Korn og kål

Kog kornene møre – det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra. Snit grønkålen. Halver rosenkålene, og blancher dem kort i kogende vand. Vend de kogte korn sammen med æblecidereddike, rapsolie og krydr med salt og peber. Steg grønkål og rosenkål let i smør, og vend sammen med de kogte, marinerede korn. Snit hvidkålen, og bland den med den plukkede dild.

Stegt sandart

Skær fileterne ud i passende stykker, og drys dem med lidt salt. Steg dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande, til skindet er helt sprødt, og fisken næsten er tilberedt færdig. Sluk for blusset og kom evt. en klat smør på panden. Vend fileterne og lad dem ligge i panden til servering.

Kom korn og kålblandingen – minus hvidkål og dild – i bunden af en dyb tallerken. Anret den skindstegte sandart ovenpå med skindsiden opad. Anret hvidkål og dildblandingen oven på, og hæld saucen rundt om fisken.

Ingredienser

Hvidvinssauce

3 dild
½ l hvidvin
2 dl æblecidereddike
2 kviste timian

Korn og kål

400 g perlebyg (alternativt perlespelt)
350 g grønkål
100 g rosenkål
100 g smør
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
150 g hvidkål

Sandart

600 g sandartfilet
vindruekerneolie til stegning
Lidt smør