Tilbage til opskrifter

Pære-solbærcrumble

Pærer og solbær kan noget sammen. Mens pærer er ret milde og meget søde, smager solbær kraftigt og har som regel en god syrlighed. Sammen skaber det en god balance, som her er udnyttet i en havregrynscrumble. En crumble eller en smuldrekage serveres ofte med is eller flødeskum, men her er tilbehøret en helt enkel tykmælkscreme, som også er fin i mange andre dessert- og kagesammenhænge.

Sådan gør du

Creme

Kom tykmælken i et klæde, og lad den dræne i to timer – rør den drænede tykmælk sammen med flormelis, og stil den i køleskabet.

Fyld

Tænd ovnen på 150 grader. Fjern kernehusene fra pærerne, og skær dem i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og fordel solbærrene henover.

Crumble

Smuldr havregryn, smør, sukker og salt sammen til en crumble. Fordel crumblen over pærer og solbær, og bag kagen ved 150 grader i ca. 30 min.

Lad crumblen køle lidt af, inden du serverer den sammen med den køleskabskolde creme.

Tip

Pære og solbær kan erstattes med de frugter og bær, du har lyst til.

Ingredienser

Creme

2 dl tykmælk
2 spsk flormelis

Fyld

2 hele pærer
100 g frosne solbær

Crumble

40 g havregryn
25 g smør
25 g sukker
1 nip salt