Okonomiyaki betyder ”Alt godt fra køleskabet”, så dette er en ret som er god at lave hvis man vil have tømt ud i køleskabet. Okonomiyaki er fast food i Japan og den bliver ofte spist og konsumeret på festivaller, til store sociale begivenheder, eller når folk skal have en god og mættende snack til deres fyraftens øl. Jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kan lide denne ret, da den indeholder stort set alle smage og teksturer, den skal simpelthen bare smages!

Sådan gør du

Kålen hakkes groft eller skæres i fine strimler. Æg piskes let i en skål og blandes med lidt hvedemel af gangen til det har en tyk konsistens. Spidskål og dashi pulver/bouillion tilføjes + bagepulver og salt. Blandingen røres sammen og sættes til side. Varm en pande op med neutral olie. Fyld halvdelen af blandingen på panden så det bliver en tyk pandekage form. Når blandeingen har fået stegeskorte tilføjes bacon i strimler til at dække toppen hvorefter pandekagen vendes. Steges videre i ca. 2-3 min også derefter 5 min under låg. Skæres ud i mundrette stykker og toppes af med japansk mayonaisse, okonomiyaki sauce, sesam, tang og katsuobushi bonito flager.

Tip

Der kan sagtens anvendes andre grøntsager eller tilføjes andre kødtyper eller fisk.

Ingredienser

1 hoved spidskål
2 forårsløg
125 g bacon
5 æg
150 g hvedemel
10 g dashi pulver eller bouillon
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Topping

Japansk okonomiyaki sauce (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)
Japansk kewpie mayonaise (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)
Tørret tang, fintskåret
hvid sesam
karsuobushi (tørret bonita flager) (find hos den kinesiske købmand, evt. i torvehallerne)