Tilbage til opskrifter

Lynstegt tempeh, kejserhatte og broccoli med broccolipuré og miso-æblesauce

Stegt tempeh får en god, fast konsistens, og dens milde smag suppleres her af en sauce med både syre, sødme og fedme. Puréen bliver lavet på broccolistokken, som er en overset del af denne alsidige grøntsag. Servér gerne ovnstegte kartofler til.

Sådan gør du

Kog grøntsagsbouillonen op i en gryde. Rør hvedemelet med 2 spsk. vand. Rør meljævningen i bouillonen, og kog igennem i et par minutter, til bouillonen er jævnet.

Skær buketter af broccolien, til du har ca. 3 håndfulde buketter eller lidt under halvdelen af broccolien. Kog buketterne i 1½-2 minutter i letsaltet vand, dræn vandet fra, og sæt dem til side. Skær resten af broccolien i grove stykker, og stokken i lidt mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand – det tager ca. 8 minutter. Gem 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra. Blend den sidste, mørkogte del af broccolien med 3-4 spsk. broccolikogevand og ½ dl vindruekerneolie, og smag til med salt og peber.

Skær tempeh ud i tern på 1½ x 1½ cm. Rist dem gyldne i olie på alle sider. Tag dem af panden.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Ordn svampene, og skær dem i store stykker. Steg dem i lidt olie ved god varme i et par minutter, til de er let gyldne. Tilsæt løg og hvidløg, og rist et par minutter mere. Tilsæt æblemost, æblecidereddike og den jævnede grøntsagsbouillon. Skub svampene til side, og pisk smør i saucen, så den jævner en smule, og kog ved svag varme i 1-2 minutter. Kom tempeh-ternene tilbage på panden sammen med persilleblade.

Varm broccolimosen op lige før spisetid. Kom de kogte broccolibuketter på panden sammen med svampe og tempeh, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

5 dl grøntsagsbouillon (gerne kogt med miso)
1 spsk hvedemel
1 broccoli
vindruekerneolie
salt og peber
250 g tempeh
1 løg
1 fed hvidløg
250 g kejserhatte eller østershatte
2 dl æblemost
4 spsk æblecidereddike
75 g smør
1 håndfuld bredbladet persille
evt. ovnstegte kartofler som tilbehør

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her