Tilbage til opskrifter

Langtidsbagte squash med tomater

Både squash og tomater får en mere intens smag ved en langsom bagning. Her med baharat, der er en krydderiblanding, som bruges vidt og bredt i det arabiske køkken, såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er i familie med andre regioners standardkrydderiblandinger, som den indiske garam masala og den nordafrikanske ras el hanout.

Sådan gør du

Baharat-krydderi

Rist korianderfrø, peberkorn, spidskommen og nelliker i et par minutter på en tør pande, til krydderierne dufter kraftigt. Stød dem sammen med chilierne og fintrevet muskatnød i en morter til et fint pulver, eller kværn dem i en kaffekværn, du kun bruger til krydderier. Bland kanel, paprika og kardemomme i.

Opbevar blandingen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Salat

Skræl squashene med en tyndskræller, gnid dem med salt, og pensl dem med olie. Bland fintrevet citronskal, et enkelt fed fintrevet hvidløg, baharat-krydderi, salt og hakkede mandler, og gnid squashene med blandingen. Læg dem i et ildfast fad.

Halver tomaterne og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt.

Bag squash og tomater i ovnen ved 135° i 1½-2 timer, til de er godt møre, og tomaterne er begyndt at skrumpe lidt ind.

Skær top og bund af forårsløgene, skyl dem grundigt, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak et fed hvidløg mere, og vend det med de bagte tomater, forårsløg, plukket merian, lidt olivenolie, citronsaft og sukker, og anret det sammen med de bagte squash. Smag til med salt og peber.

Ingredienser

Baharat-krydderi

1 spsk korianderfrø
1 spsk peberkorn
1 spsk hel spidskommen
½ tsk nelliker
2 tørrede chilifrugt
¼ fintrevet muskatnød
1 tsk stødt kanel
1 tsk sød paprika
½ tsk stødt kardemomme

Salat

4 store squash
½ dl olivenolie
1 skal af usprøjtet citron
2 fed hvidløg
2 spsk baharat-krydderi
4 spsk grofthakkede mandler
300 g små tomater
2 forårsløg
½ håndfuld merian
½ dl citronsaft
1 tsk sukker
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her

Vegetarisk, vegansk og velsmagende grøn mad

På dette kursus lærer du at håndtere grøntsager som hovedrollen i dit måltid. Vi tager udgangspunkt i sæsonens råvarer og fokuserer særligt på, hvordan vi kan fremelske den efterhånden velkendte femte grundsmag umami. Her arbejder vi med udvalgte råvarer som tomater, svampe og tang, der naturligt er rige på grundsmagen.

Vi går også i dybden med tilberedningsmetoder, som kan få grøntsager, der ellers ikke umiddelbart skriger af umami, til at bidrage med mundfylde og det eftertragtede kødagtige udtryk. 

Du bliver indført i grundteknikker, som kan løfte dit grønne køkkenkartotek til nye højder som blandt andre fermentering, langtidsbagning og krydring.

Læs mere om det grønne køkken

Er du nysgerrig på mere om det grønne køkken, har vi samlet udvalgte opskrifter, køkkentips og andet godt på følgende side:

https://meyers.dk/nyheder/velsmagende-groen-mad/

Hvis du er interesseret i at få fingrene i endnu flere grønne opskrifter i bogformat, så kan du læse om vores bog 'Meyers grøn mad - til vegetarer, veganere og alle, der gerne vil spise mere grønt' her:

https://meyers.dk/produkter-og-kogeboeger/meyers-kogeboeger/meyers-groen-mad/

 

Praktisk information

På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.

Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.

Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:

Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.

Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.

Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.

Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem. 

Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.