Tilbage til opskrifter

Kopnudler med soba nudler

Her får du en opskrift på kopnudler med hjemmelavet soba nudler, af vores gastronomiske udvikler Rune

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Soba nudler

1. Kom boghvede, hvedemel og salt i en skål og kom derefter vandet i og ælt dejen til en ensartet masse med hænderne, det tager gerne 4-5 minutter.

2. Stil dejen på køl i minimum 20 minutter.

3. Brug en pasta maskine til at rulle nudeldejen ud med. Del evt. dejen i to lige store klumper og kør dejen igennem pasta maskine fra tykkeste til næst tyndeste på maskinen.

4. Brug lidt hvedemel til at drysse på dejen, hvis den bliver for klistret.

5. Når dejen er rullet tynd, kan du bruge pastamaskine til at skære dejen til nudler.

6. Nudlerne skal koges i rigeligt vand i ca. 1 minutter.

7. Sigt nudlerne fra vandet og giv dem et lille skyl under den kolde hane. Stil til side indtil de skal bruges til kopnudler.

Suppe

1. Skær kyllingen ud som vist, og gnid stykkerne ind i salt.

2. Pil løget, og skær det i 4 stykker.

3. Skræl guleroden og skær den i 4 stykker.

4. Del hvidløget på tværs, så du halverer alle feddene i løget.

5. Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Kom 2-3 spsk. olie i bunden af den.

6. Kom kyllingestykkerne ned i bunden af gryden, og brun dem godt af på alle sider.

7. Kom løg, hvidløg, gulerod og peberkorn op i gryden.

8. Fyld vand på, så det dækker. Kog i ca. 45 min.

Fyld

1. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tynde tændstikker.

2. Skær spidskålen i tynde strimler.

3. Vask og rens forårsløgene, og skær dem fint ud i små ringe.

4. Vask glaskålen og skær den i tynde tændstikker

5. Skræl ingefæren, og skær den i små tern.

Tilsmagning og servering

1. Når kyllingen er færdigkogt, tages den op på et skærebræt for at køle af.

2. Sigt suppen, og kog derefter suppen ind i 10 min.

3. Smag suppen til med miso, soya, salt, peber og citron.

4. Når kylling kødet er kølet lidt af, pilles det af benene og stille til side

5. Kom de forkogte nudler i ”weck” glas sammen med plukket kylling og de udskårne grøntsager.

6. Hæl suppen udover, sæt låg på og lad det trække i nogle minutter

7. Når du er klar til at spise din kop-nudler, pynt med lidt friske koriander

Ingredienser

Soba nudler

200 g boghvedemel
200 g hvedemel
200 g vand
10 g salt
hvedemel til udrulning

Kopnudler - suppen

1 kylling
1 løg
2 fed hvidløg
5 peberkorn
1 gulerod
miso, soya, salt, peber og citron

Kopnudler - fyldet

2 gulerødder
½ glaskål
¼ spidskål
3 forårsløg
50 g ingefær
¼ bundt koriander


Rune kopnudler med soba nudler