Tilbage til opskrifter

Koldrøget laks med røræg og ristet grønkål

Denne servering med røræg og grønkål passer til alle slags røget fisk. Fra koldrøget laks eller hellefisk til – hvis du kan få det – røget helt fra de vestjyske fjorde. Det er selvfølgelig også klassisk tilbehør til ål, som dog desværre er stærkt truet. Nøglen til gode røræg er at stoppe i tide, mens æggene er cremede og virker, som om de har fået for lidt. Røræggene og den let bitre kål med en smule muskat passer virkelig godt sammen.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Ristet grønkål

Smelt smørret på en pande, og rist grønkålen, indtil den falder sammen. Krydr med revet muskatnød, salt og peber, og rist et par minutter yderligere, indtil kålen er mør, men stadig har et let bid.

Røræg

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fløden og en knivspids salt og peber. Varm en pande op med smør, uden at den bliver for varm. Hæld æggeblandingen på panden, og rør rundt med en paletkniv. Du skal sørge for, at æggene ikke når at sætte sig fast på bunden. Æggene er færdige, når du tænker, at de næsten er færdige.

Skær laksen i passende skiver, og servér med den lune røræg og grønkålen. Krydr godt med sort peber og evt. en anelse mere muskat.

Ingredienser

400 g koldrøget laks

Ristet grønkål

50 g smør
4 håndfulde plukket grønkål
½ tsk friskrevet muskatnød
Salt og peber

Røræg

4 æg
½ dl piskefløde
20 g smør

Find opskriften i Meyers jul