Sådan gør du
Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter. Smut skindet af dem. Skær skorpen af hvedebrødet, og bræk det i stykker. Udblød mandler og brød i et par timer i 3 dl vand, gerne natten over i køleskabet.
Skær 12 skiver på ca. 1½ cm af agurkerne, og sæt dem til side. Kom resten af agurkerne i en høj blender sammen med de udblødte mandler og hvedebrødet, inklusiv vandet fra udblødningen. Pil hvidløget, og kom det i blenderen. Tilsæt mandelmælk, citronsaft og olie, og blend i 5-6 minutter, til en glat suppe. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft. Sæt suppen i køleskabet.
Varm en pande eller grillpande op til højeste temperatur, og grill agurkeskiverne i 10 sekunder på hver side, uden fedtstof, så de bliver let gyldne på overfladen. Krydr dem med salt og peber.
Kom isterningerne i suppen umiddelbart inden servering, og top med grillede agurkeskiver og jernurt.
Ingredienser
100 g smuttede mandler
4 skiver hvedebrød gerne daggammelt
3 dl vand
2 agurker
1 fed hvidløg
3 dl mandelmælk
saft af 1/2 citron
1 dl olivenolie
100 g isterninger
1 håndfuld jernurt
salt og peber