Tilbage til opskrifter

Kikærtefoccacia med za’atar og tomater

Foccacia er en dejlig alsidig brødtype, hvor både melet og fyldet kan varieres. Og et brød, der indgår meget naturligt i et varmt måltid. Her knækker vi hvededejen med kikærtemel, der giver den en let ærtesmag, og fyldet udgøres af sorte kikærter, der bliver bagt let sprøde sammen med soltørrede tomater og den aromatiske urte- og krydderiblanding za’atar. Du kan også bruge almindelige kikærter, ligesom du i det hele taget kan variere fyldet.

Sådan gør du

Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand i mindst 5 timer, gerne natten over. Hæld vandet fra.

Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilføj både hvede- og kikærtemel samt salt og olie. Ælt dejen, indtil den virker elastisk, og overfladen er skinnende – på røremaskine tager det ca. 10 minutter – lidt længere, hvis du ælter i hånden, og den skal virkelig ha’ tæsk. Ælt til sidst ¾ af de udblødte kikærter og grofthakkede soltørrede tomater godt ind i dejen. Smør et stort ovnfast fad med olie, og tryk dejen godt ud i fadet. Giv dejen nogle gode skvæt olivenolie sammen med de sidste kikærter, og arbejd olien godt ud over og ned i dejen, som gerne må få et par bløde tryk, så kikærterne sætter sig i dejen, og overfladen får de karakteristiske ujævne focacialook. Drys za’atar ud over brødet, og bag det ved 180° i 30-35 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Lad det hvile i 15 minutter, inden du skærer i det.

Ingredienser

125 g tørrede sorte kikærter
10 g gær
400 g vand
450 g hvedemel
125 g kikærtemel
10 g salt
½ dl olivenolie
1 håndfuld soltørrede tomater
2 spsk za’atar (fås i specialbutikker og grønthandlere med varer fra Mellemøsten)

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her