Tilbage til opskrifter

Kanelsnegle med chokolade

De her kanelsnegle er bestemt umagen værd. De er perfekt sprøde og fyldt med en skøn remonce med marcipan og kanel. Opskriften på kanelsnegle, direkte fra vores bagerier.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dej

Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Rør også ægget i væsken, og tilsæt det kolde hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen i 3-5 minutter på maskine eller i hånden, til du har en fast kold dej, og læg den i køleskabet i 30 minutter. Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. 15x15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive blødt. Nu skal du til at rulle smørret ind i dejen som til croissanter: Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud på et meldrysset bord, så den er 5 cm bredere end smørklumpen hele vejen rundt. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over smørret, så du får en lille firkant. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30 minutter, til den er gennemkold. Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul forsigtig dejen aflang så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold 1 gang til, så du får 4 lag smør, og sæt dejen i køleskabet igen. Vent 30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på køl bagefter. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 minutter.

Remonce

Kom marcipan og brun farin i en skål, og gnid det sammen så der ikke er nogen klumper. Tilsæt det bløde smør, og rør det ud i massen, og afslut med at røre sirup og kanel i. Som med alle remoncer er det vigtigt, at de ikke bliver rørt for meget, da de så vil koge op og skille under bagningen. Tag dejen ud af køleskabet, læg dejen på et melet bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 40x25 cm. Smør remonce på dejen, men efterlad 1 cm ren kant øverst oppe. Rul dejen sammen som en roulade, så dejen uden remonce kommer til at ligge yderst, og skær dejpølsen ud i 12 snegle. Fold dejsnippen uden remonce ind under sneglene, så du undgår, at den går op under bagningen, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1-2 timer, og bag dem ved 220° i ca. 12-14 minutter. Tag sneglene ud af ovnen, og læg straks herefter en chokoladeknap midt på hver snegl. Lad sneglene køle af på bagepladen.

Tip

Hvis du vil lave høje snegle, skal de bare bages i en høj formeller ring.

Ingredienser

Dej

2 ½ vand koldt
1 æg
30 g gær
500 g hvedemel koldt, opbevaret i fryseren natten over
60 g sukker
10 g havsalt
250 g smør koldt, til indrulning

Remonce

50 g marcipan
125 g brun farin
125 g smør blødt
10 g sirup
10 g kanel stødt

Desuden

12 chokoladeknapper