Tilbage til opskrifter

Kalvespareribs i øl

Spareribs skal helst være både sure, søde, salte og lidt stærke, så derfor er der både øl og frugteddike, honning, salt og masser af sort peber i marinaden til de her af slagsen. Her er det lidt utraditionelt ribs fra kalv, så du bør ringe til din slagter i forvejen, og sikre dig, at han har dem. Server dem med en frisk fennikelslaw med brombær.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kalvespareribs

Salt gerne ribbenene natten over – de må også gerne marinere natten over, hvis det er muligt. Ellers så nøjes med at drysse dem med salt, og lad dem stå i 10 minutter, mens du laver marinade . Tænd for ovnen på 140°.

Pil hvidløgene, og knus dem i en hvidløgspresser, eller riv dem på et fint rivejern. Rør hvidløg, knust peber, fennikelfrø, eddike, øl og honning sam- men til en marinade. Gnid marinaden grundigt ind i ribbenene, og kom dem i en stor bradepande, der passer til din ovn – hæld resten af marinaden rundt om ribbenene. Dæk kødet med alufolie, sæt dem i den varme ovn, og steg dem i 2-2½ time, til kødet begynder at slippe benene.

Tag folien af, og skru ovnen op på 175°. Giv ribbenene yderligere 25-35 minutter, og vend dem undervejs, så kødet får en flot bruning i den sidste del af stegetiden.

Fennikelslaw

Vask fennikelknoldene, og snit dem fint på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand for at gøre dem ekstra sprøde. Rør mayonnaise og yoghurt til en dressing sammen med sennep, citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også lidt sukker for at runde smagen.

Pluk bladene af bronzefenniklen, snit stilkene fint, og bland begge dele ned i dressingen. Skyl brombærrene. Dræn vandet fra fenniklen, og tør den i salatslyngen el- ler et viskestykke. Vend den sammen med dressingen og bronzefenniklen. Smag til med salt og peber.

Lige før du skal spise, vender du forsigtigt brombærrene i fennikelslawen. Spis ribbenene med fingrene sammen med fennikelslawen og et godt brød.

Tip

Brug andre syrlige bær til slawen i stedet for brombær, f.eks. ribs, stik- kelsbær eller hindbær.

Ingredienser

Kalvespareribs

16 kalveribs (bestilles hos slagteren)
2 tsk fint salt
4 fed hvidløg
2 spsk knuste fennikelfrø
2 spsk knust sort peber
½ dl hindbæreddike (eller anden mørk frugteddike, f.eks. balsamico)
2 dl pilsner
½ dl honning

Fennikelslaw

2 store fennikel
½ dl god mayonaise
½ dl drænet yoghurt 10%
1 tsk dijonsennep
½ usprøjtet citron
8 bronzefennikel (almindelig fennikeltop eller dild kan også bruges)
200 g brombær

Desuden

havsalt
Friskkværnet peber
sukker

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her