Sådan gør du
Kalvespareribs
Salt gerne ribbenene natten over – de må også gerne marinere natten over, hvis det er muligt. Ellers så nøjes med at drysse dem med salt, og lad dem stå i 10 minutter, mens du laver marinade . Tænd for ovnen på 140°.
Pil hvidløgene, og knus dem i en hvidløgspresser, eller riv dem på et fint rivejern. Rør hvidløg, knust peber, fennikelfrø, eddike, øl og honning sam- men til en marinade. Gnid marinaden grundigt ind i ribbenene, og kom dem i en stor bradepande, der passer til din ovn – hæld resten af marinaden rundt om ribbenene. Dæk kødet med alufolie, sæt dem i den varme ovn, og steg dem i 2-2½ time, til kødet begynder at slippe benene.
Tag folien af, og skru ovnen op på 175°. Giv ribbenene yderligere 25-35 minutter, og vend dem undervejs, så kødet får en flot bruning i den sidste del af stegetiden.
Fennikelslaw
Vask fennikelknoldene, og snit dem fint på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand for at gøre dem ekstra sprøde. Rør mayonnaise og yoghurt til en dressing sammen med sennep, citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også lidt sukker for at runde smagen.
Pluk bladene af bronzefenniklen, snit stilkene fint, og bland begge dele ned i dressingen. Skyl brombærrene. Dræn vandet fra fenniklen, og tør den i salatslyngen el- ler et viskestykke. Vend den sammen med dressingen og bronzefenniklen. Smag til med salt og peber.
Lige før du skal spise, vender du forsigtigt brombærrene i fennikelslawen. Spis ribbenene med fingrene sammen med fennikelslawen og et godt brød.
Ingredienser
Kalvespareribs
16 kalveribs (bestilles hos slagteren)
2 tsk fint salt
4 fed hvidløg
2 spsk knuste fennikelfrø
2 spsk knust sort peber
½ dl hindbæreddike (eller anden mørk frugteddike, f.eks. balsamico)
2 dl pilsner
½ dl honning
Fennikelslaw
2 store fennikel
½ dl god mayonaise
½ dl drænet yoghurt 10%
1 tsk dijonsennep
½ usprøjtet citron
8 bronzefennikel (almindelig fennikeltop eller dild kan også bruges)
200 g brombær
Desuden
havsalt
Friskkværnet peber
sukker