Tilbage til opskrifter

Kalvespareribs i øl

Spareribs skal helst være både sure, søde, salte og lidt stærke, så derfor er der både øl og frugteddike, honning, salt og masser af sort peber i marinaden til de her af slagsen. Her er det lidt utraditionelt ribs fra kalv, så du bør ringe til din slagter i forvejen, og sikre dig, at han har dem. Server dem med en frisk fennikelslaw med brombær.

Sådan gør du

Kalvespareribs

Salt gerne ribbenene natten over – de må også gerne marinere natten over, hvis det er muligt. Ellers så nøjes med at drysse dem med salt, og lad dem stå i 10 minutter, mens du laver marinade . Tænd for ovnen på 140°.

Pil hvidløgene, og knus dem i en hvidløgspresser, eller riv dem på et fint rivejern. Rør hvidløg, knust peber, fennikelfrø, eddike, øl og honning sam- men til en marinade. Gnid marinaden grundigt ind i ribbenene, og kom dem i en stor bradepande, der passer til din ovn – hæld resten af marinaden rundt om ribbenene. Dæk kødet med alufolie, sæt dem i den varme ovn, og steg dem i 2-2½ time, til kødet begynder at slippe benene.

Tag folien af, og skru ovnen op på 175°. Giv ribbenene yderligere 25-35 minutter, og vend dem undervejs, så kødet får en flot bruning i den sidste del af stegetiden.

Fennikelslaw

Vask fennikelknoldene, og snit dem fint på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand for at gøre dem ekstra sprøde. Rør mayonnaise og yoghurt til en dressing sammen med sennep, citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også lidt sukker for at runde smagen.

Pluk bladene af bronzefenniklen, snit stilkene fint, og bland begge dele ned i dressingen. Skyl brombærrene. Dræn vandet fra fenniklen, og tør den i salatslyngen el- ler et viskestykke. Vend den sammen med dressingen og bronzefenniklen. Smag til med salt og peber.

Lige før du skal spise, vender du forsigtigt brombærrene i fennikelslawen. Spis ribbenene med fingrene sammen med fennikelslawen og et godt brød.

Tip

Brug andre syrlige bær til slawen i stedet for brombær, f.eks. ribs, stik- kelsbær eller hindbær.

Ingredienser

Kalvespareribs

16 kalveribs (bestilles hos slagteren)
2 tsk fint salt
4 fed hvidløg
2 spsk knuste fennikelfrø
2 spsk knust sort peber
½ dl hindbæreddike (eller anden mørk frugteddike, f.eks. balsamico)
2 dl pilsner
½ dl honning

Fennikelslaw

2 store fennikel
½ dl god mayonaise
½ dl drænet yoghurt 10%
1 tsk dijonsennep
½ usprøjtet citron
8 bronzefennikel (almindelig fennikeltop eller dild kan også bruges)
200 g brombær

Desuden

havsalt
Friskkværnet peber
sukker

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her