Tilbage til opskrifter

Islandske vaniljesnegle

Her får du opskriften på de islandske vaniljesnegle, som vores bagermester Bjarki har taget med fra sit hjemland og sat på hylden i bageriet på Jægersborgggade.

Sådan gør du

Dej

Kom vand og gær i en røreskål, og rør, til gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vandet. Kom mel, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt ved lav hastighed, til den er glat og blank og slipper skålen. Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar. Det tager ca. 6-8 minutter, afhængigt af motorkraften på din maskine.

Skær smørret i små terninger, og kom det hele i skålen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte. Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.

Borgmestermasse

Rør først marcipan og sukker sammen til en klumpfri masse. Tilsæt smør lidt efter lidt til massen.

Vaniljecreme

Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i mælken. Kog sødmælk, halvdejen af sukkeret og vaniljestangen op. Imens piskes resten af sukkeret, majsstivelsen og æggeblommerne sammen til en ensartet konsistens. Når mælken koger hældes halvdelen af den varme mælk ned i æggemassen. Pisk æggemassen sammen i 30 sekunder imens resten af mælken i gryden kommer op at koge igen. Hæld æggemassen ned i den kogende mælk og pisk det hele sammen i 2 minutter imens det småkoger.

Hæld cremen i et fad eller en skål, kom husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt den i køleskabet i min. 1 time.

Snegle

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et kvadrat på ca. 20x30cm. Smør borgmestermassen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt. Smør derefter et tyndt lag vaniljecreme oven på borgmestermassen. Rul pladen sammen fra den brede side til en roulade og skær hver roulade ud i 10 lige stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse mens ovnen forvarmes.

Bag sneglene ved 200°c i ca. 12-15 minutter indtil de har fået en gylden lys farve. Lad dem køle af på en rist og drys med flormelis.

Ingredienser

Dej

300 ml vand
30 g frisk gær
1 æg
600 g hvedemel
60 g sukker
7 g salt
45 g smør

Borgmestermasse

100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Vaniljecreme

125 ml sødmælk
35 g sukker
1 æggeblomme
20 g majsstivelse
¼ vaniljestang

flormelis (til pynt)