Tilbage til opskrifter

Hoppin' John med sorte bønner, vilde ris og black bean barbecuesauce

En variation over kombinationen ris og bønner, der ses i mange hjørner af verden. Her fra de amerikanske sydstater og med et specielt navn med en obskur oprindelse. Uanset navnet er det enkelt og velsmagende mad, med en let røget smag og masser af plads til at variere de grøntsager, du bruger. Den hjemmelavede barbecuesauce og majsbrødet er ikke et must, men de er bestemt umagen værd, hvis du har tiden.

Sådan gør du

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i mindst 5 timer. Hæld vandet fra.

Hak løget, og skær blegselleri og peberfrugter i små tern. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en tykbundet gryde, og steg grøntsagsternene ved mellem varme i 15 minutter, til de bruner men ikke branker. Tilsæt røget paprika, cayennepeber, laurbærblade, timiankviste og de udblødte bønner. Hæld bouillonen ved, og lad det simre i ca. 1 time uden låg, til bønnerne er møre. Hvis der ikke er nok væde om bønnerne, så spæd til med mere bouillon undervejs. Mens bønnerne simrer, så kog risene i en anden gryde i ca. 30 minutter, eller efter anvisning på pakken. Dræn risene, og kom dem i gryden med bønnerne. Tilsæt bladbederne i grove stykker, og lad dem simre med i 5 minutter. Smag til med salt og evt. eddike.

Servér din Hoppin’ John med majsbrød eller fladbrød og barbecuesauce.

Ingredienser

200 g sorte bønner
2 løg
3 stængler blegselleri
2 peberfrugter
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
1 tsk cayennepeber
2 laurbærblade
3 kviste timian
7 ½ dl grøntsagsbouillon
175 g vilde ris
1 håndfuld bladbeder
Salt
æblecidereddike
barbecuesauce
evt. fladbrød eller majsbrød

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her