Sådan gør du
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i mindst 5 timer. Hæld vandet fra.
Hak løget, og skær blegselleri og peberfrugter i små tern. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en tykbundet gryde, og steg grøntsagsternene ved mellem varme i 15 minutter, til de bruner men ikke branker. Tilsæt røget paprika, cayennepeber, laurbærblade, timiankviste og de udblødte bønner. Hæld bouillonen ved, og lad det simre i ca. 1 time uden låg, til bønnerne er møre. Hvis der ikke er nok væde om bønnerne, så spæd til med mere bouillon undervejs. Mens bønnerne simrer, så kog risene i en anden gryde i ca. 30 minutter, eller efter anvisning på pakken. Dræn risene, og kom dem i gryden med bønnerne. Tilsæt bladbederne i grove stykker, og lad dem simre med i 5 minutter. Smag til med salt og evt. eddike.
Servér din Hoppin’ John med majsbrød eller fladbrød og barbecuesauce.
Ingredienser
200 g sorte bønner
2 løg
3 stængler blegselleri
2 peberfrugter
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
1 tsk cayennepeber
2 laurbærblade
3 kviste timian
7 ½ dl grøntsagsbouillon
175 g vilde ris
1 håndfuld bladbeder
Salt
æblecidereddike
barbecuesauce
evt. fladbrød eller majsbrød