Tilbage til opskrifter

Grydestegt vildand med jordskokker og æbler

Saftige ænder med en dejlig puré af jordskokker og æbler. Server det hele med kogte kartofler, waldorfsalat og godt brød.

Sådan gør du

Tjek ænderne for fjerrester og stubbe udenpå og rester af indvolde indeni, og tør dem evt. indeni med køkkenrulle. Krydr ænderne indvendigt og udvendigt med salt og peber, og lad dem trække i 10 minutter. Skræl løg og jordskokker, og skær dem ud i grove stykker. Sæt en stegegryde på komfuret, tilsæt olie, og varm op, og brun så ænderne grundigt på alle sider. Når ænderne er brunet, tilsættes løg, hvidløg, timiankviste (gem et par kviste til senere) og jordskokker. Lad dem brune med i et par minutter. Herefter tilsættes hvidvin og hønsebouillon, hvorefter der røres rundt. Lad ænderne simre ved lavt blus i ca. 30 minutter. Skær æblerne ud i grove tern, og kom dem i gryden til ænderne. Vend det hele godt rundt, og lad det simre i 5 minutter mere. Tag gryden af varmen, og tag ænderne op, og lad dem hvile et par minutter på skærebrættet. I løbet af stegetiden har løg, jordskokker og æbler forvandlet sig til en slags kompot – smag den nu til med koldt smør, fintrevet citronskal og citronsaft, friskhakket timian, salt og peber. Skær så hver and i 4 stykker (2 bryststykker og 2 lårstykker), og kom dem ned i kompotten.

Ingredienser

2 vildænder
havsalt
Friskkværnet peber
8 skalotteløg
200 g jordskokker
2 spsk rapsolie til stegning
2 fed hvidløg
10 kviste timian
1 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon eller vand
2 madæbler
10 g smør koldt
½ citron usprøjtet