Med vores grødbrød (fra brødblanding) får du et mættende, velsmagende brød, som kan spises morgen, middag og aften. Med en god portion fuldkornshvede og havre er der masser af smag og fuldkorn i dette brød. Desuden er der tilsat chiafrø for smagen og konsistensens skyld. Drysser du ovenikøbet brødet med havregryn, får du et karakterfuldt brød med en let ristet havresmag.

Sådan gør du

Dag 1

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 min. og er god motion. Har du en røremaskine, kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet.

Gnid indersiden af en skål med olie og læg dejen i skålen. Dæk skålen med køkkenfilm og lad den hvile en times tid på køkkenbordet, inden du stiller den i køleskabet i 12-24 timer. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere 1-2 timer på køkkenbordet.

Tænd ovnen på 250-270 °C (eller ovnens maksimum) og sæt en bageplade ind. Har du en bagesten, varmer du den op. Det tager ca. 30 minutter. Når ovnen er klar, drysser du lidt mel på bordet og vender forsigtigt dejen ud. Drys dejen med havregryn og spænd dejen op til et stort brød, eller del dejen i boller med en dejspartel. Sæt dejen i ovnen og bag i ca. 15 min. hvorefter du skruer ned til 200 °C og bager det færdigt, det tager ca. 20 min. Temperaturen i centrum af brødet skal være 99 °C. Bager du boller skal bagetiden reduceres med ca. 5-10 min.

Tip

Kan også laves til 10-15 boller. For smagens skyld anbefaler vi altid, at du koldhæver, men har du travlt, kan du fordoble gærmængden, og i stedet lade dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.

Ingredienser

10 g gær
550 g vand
1 pose Meyers grødbrødsblanding
mel
havregryn (til at drysse på toppen)
olie