Tilbage til opskrifter

Glutenfri polentakage med estragonglasur

Den italienske polenta kendes bedst som en cremet grød eller i grillet form i det salte køkken. Traditionelt laves polenta af majsmel, der koges længe, men de fleste bruger i dag den forkogte minutversion. Det er også den, der her bliver til en flot gul kage med en mild majsaroma toppet med en urtegrøn glasur.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kage

Pisk smør og sukker sammen, til det bliver lyst og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilføj polenta, mandelmel og bagepulver samt limeskal og saft og rør det godt sammen.

Fordel dejen i en rugbrøds- eller springform foret med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter ved 180°.

Tjek kagen undervejs. Den er færdig, når den føles fast og svampet men ikke blævret, når du trykker let på midten. Lad kagen køle helt af, inden du kommer glasur på.

Estragonglasur

Blend estragon og sukker til et fint, lysegrønt melis. Pisk æggehvide og melis i 10-15 minutter med en elpisker, til du får en fast masse, der ikke drypper fra piskeriset. Fordel glasuren over den afkølede kage.

Tip

Frisk estragon giver et skønt aromatisk pift til glasuren og polentaen, men du kan selvfølgelig også bruge andre krydderurter, f.eks. kørvel, citronmelisse eller sødskærm (spansk kørvel).

Ingredienser

Kage

175 g smør
175 g sukker
3 æg
100 g minutpolenta
150 g mandelmel
8 g glutenfri bagepulver
saft og skal fra 2 usprøjtede lime

Estragonglasur

1 bundt frisk estragon
150 g sukker
30 g æggehvide
1 tsk limesaft

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her