Tilbage til opskrifter

Glutenfri lagkagebunde

Skønne, luftige glutenfrie lagkagebunde der kun venter på at blive fyldt med det lækreste fyld. Opskriften giver 3 lagkagebunde, når du skærer lagkagebunden igennem på langs. Brug en 26 cm springform til at bage bundene i.

Sådan gør du

Åben springformen og læg et stykke bagepapir (over bunden) i klemme. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland rismel, havremel og bagepulver i en separat skål. Varm ovnen op til 190°. Sigt melet lidt af gangen ned i æggeskummet, mens du forsigtig vender melet ind i skummet med en gummispartel. Smør ikke siderne på springformen. Kom dejen ned i springformen. Bag bunden til en strikkepind eller spidsen af en urtekniv kommer tør op når du stikker den ned i midten af lagkagebunden. Tag formen ud af ovnen og stil formen med lagkagebunden omvendt på en rist, så bunden af formen kommer opad.

Tip

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn. Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

Ingredienser

5 æg
170 g sukker
85 g glutenfrit havremel
65 g rismel
1 tsk bagepulver