Tilbage til opskrifter

Glutenfri lagkagebunde

Skønne, luftige glutenfrie lagkagebunde der kun venter på at blive fyldt med det lækreste fyld. Opskriften giver 3 lagkagebunde, når du skærer lagkagebunden igennem på langs. Brug en 26 cm springform til at bage bundene i.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Åben springformen og læg et stykke bagepapir (over bunden) i klemme. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland rismel, havremel og bagepulver i en separat skål. Varm ovnen op til 190°. Sigt melet lidt af gangen ned i æggeskummet, mens du forsigtig vender melet ind i skummet med en gummispartel. Smør ikke siderne på springformen. Kom dejen ned i springformen. Bag bunden til en strikkepind eller spidsen af en urtekniv kommer tør op når du stikker den ned i midten af lagkagebunden. Tag formen ud af ovnen og stil formen med lagkagebunden omvendt på en rist, så bunden af formen kommer opad.

Tip

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn. Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

Ingredienser

5 æg
170 g sukker
85 g glutenfrit havremel
65 g rismel
1 tsk bagepulver