Tilbage til opskrifter

Glutenfri friskostkage

I mange moderne opskrifter på ostekage – eller cheese cake for de anglofile – støbes friskostcremen med husblas næsten som en fromage. Her læner vi os i stedet op ad den klassiske ’New York cheese cake’, hvor både bund og friskost bages. Det giver en lidt tættere kage og en, synes vi, bedre bagt smag

Sådan gør du

Mandelbund

Ælt blødt smør, mandelmel og rørsukker sammen i en skål. Beklæd en springform på ca. 20 cm i diameter med bagepapir på både bund og sider. Fordel mandelmassen jævnt i formen og 3-4 cm op langs kanten. Bag mandelbunden ved 200° i 12-13 minutter. Lad bunden køle af i springformen, mens du laver friskostcremen.

Friskostcreme

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør friskost, rørsukker og maizena sammen i en skål. Tilsæt vaniljekorn, cremefraiche, citronsaft og fintrevet citronskal, og pisk cremen ensartet med en elpisker.

Pisk nu æggene i et ad gangen, og fortsæt, til cremen igen er ensartet. Hæld friskostcremen over den afkølede mandelbund, og bag kagen i 1 time ved 150°. Den skal blævre lidt i midten, når du tager den ud af ovnen, men ikke skvulpe.

. Skær forsigtigt langs kagens kant, så den løsner sig en smule, men lad kagen blive i formen. Stil den i køleskabet i 5-6 timer – gerne natten over – inden du løsner og fjerner formen.

Flødetop

Pisk en let flødeskum. Rør cremefraiche og flormelis i, og fordel blandingen over den afkølede kage.

Tip

Hvis det er sæson for friske bær, så brug dem på toppen af denne kage.

Ingredienser

Mandelbund

100 g blødt smør
200 g mandelmel
50 g rørsukker

Friskostcreme

1 vaniljestang
400 g flødeost neutral
120 g rørsukker
7 g maizena
140 g creme fraiche 38%
skal og saft af 1 1/2 usprøjtet citron
3 æg

Flødetop

175 g piskefløde
120 g creme fraiche 38%
40 g flormelis

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her